OVO NIKADA NIJE POSTIGLA: Milovanovićeva uspeh karijere začinila bronzom i olimpijskom vizom!
Jasmina Milovanović, Foto: Streljački savez Srbije

SVETSKI KUP U STRELJAŠTVU

OVO NIKADA NIJE POSTIGLA: Milovanovićeva uspeh karijere začinila bronzom i olimpijskom vizom!

To je peta viza za Olimpijske igre u Tokiju za srpske strelce

Objavljeno:

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Jasmina Milovanović osvojila je bronzanu medalju vazdušnim pištoljem četvrtog dana Svetskog kupa u Riju i izborila olimpijsku normu.

To je peta viza za Olimpijske igre u Tokiju za srpske strelce. Ovo je najveći uspeh Milovanovićeve na velikim interkontinentalnim takmičenjima u karijeri. Do prvog finala na velikim takmičenjima u karijeri Jasmina Milovanović je došla kao osma u kvalifikacijama sa 576 krugova.

Milovanović, Veličković, Arunović
Milovanović, Veličković, Arunović foto: Streljački savez Srbije

Čak pet finalistkinja se borilo za dve raspoložive kvote za Tokio. Naša reprezentativka je odlično počela finale. Posle prvih pet hitaca Milovanovićeva je delila prvo mesto sa Kineskinjom Kijan Vang. Nastavila je u istom stilu, mesto u vrhu zadržala je i posle druge serije od pet dijabola. Nalazila se na drugoj poziciji iza Indijke Jašavini Desval. U preostalom toku finala Jasmina je držala visok nivo koncentracije, ni u jednom trenutku nije pala na nižu poziciju od treće. Vodila je veliku borbu za medalju i kvotu i na kraju je stigla do bronze i olimpijske vize.

Pobedila je Indijka Jašavini Sing Desval, koja je, poput Milovanovićeve, osvojila kvotu, a druga je bila iskusna Ukrajinka Olena Kostevič, koja od ranije ima kartu za Tokio. Svetski kup u Rio de Žaneiru se završava u ponedeljak, kada će se takmičiti naša dva miksa vazdušnim pištoljem Zorana Arunović/Damir Mikec i Bobana Momčilović Veličković/Dimitrije Grgić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.