MEKSIKANCI HRVATU SMANJILI TOMPSONA PRILIKOM ULASKA U RING: Biće da Udba i ovde radi svoje...
Filip Hrgović, Foto: Printscreen/Youtube

DOKLE VIŠE?

MEKSIKANCI HRVATU SMANJILI TOMPSONA PRILIKOM ULASKA U RING: Biće da Udba i ovde radi svoje...

Nakon Vašingtona, gde uopšte nije bila puštena, opet je bilo problema s Filipovom himnom “Geni kameni”

Objavljeno:

"El Animal” ne posustaje. U devetom profesionalnom nastupu Filip Hrgović izborio je devetu pobedu, sedmu prekidom.

Nakon “pospanog” ulaska, “Zverka” se razmahala tek u trećoj rundi i završila borbu protiv 16 kilograma težeg Marija Heredije. Koliko god ga je zbog tih 127 kg bilo teško srušiti, toliko su ti nagomilani kilogrami bili problem za Meksikanca kada je pokušao da ustane iz nokdauna.

Videvši da se još ljulja, panamski sudija Baragan prekinuo je njegove muke proglasivši tehnički nokaut nakon 43 sekunde treće deonice.

- Mogao je da ga pusti da se još bori, ali onda bi dobio levi aperkat u telo i desni u glavu, pa bi spavao. I ne bi se dugo probudio. Heredija ima te svoje frljoke od udaraca koji se mogu predvideti, no mahao je opasno. U prvoj rundi jednom me i pogodio, a kasnije sam dobio i u telo, ali nije me pogodio u vitalne organe - rekao je Hrgović za Večernji.hr nakon borbe.

A u tim večernjim meksičkim satima javio se i Hrgovićev pomoćni trener Jusef Hasan, koji se upravo spremao za svoj 30-satni let za Jordan, domovinu svog oca.

- Nastupali smo u odličnoj atmosferi, protiv domaće publike. Na početku je bilo malo napeto, Hrga je prvu rundu bio malo uspavan, no onda se digao kao dizelaš. U trećoj je počeo da udara i ne ostaje unutra i odmah je protivnika matirao. Inače, Meksikanci su ovde pokazali Hrgi veliko poštovanje, trčali su za njim.

I sam Heredija iskazao je (straho)poštovanje prema hrvatskom teškašu. Počevši s javnim treningom, preko pres konferencije, pa do samog ringa u kom je, nakon borbe, zagrlivši Hrgovića, tražio od svoje publike da aplaudira pobjedniku.

- Heredia me stalno pozdravljao, slikao se sa mnom, no znao sam da se neće predati bez obzira na to što je pod utiskom.

Svih tih dana uoči borbe Hrga nije srljao s izjavama i, kako bi rekao njegov otac Pero, “krotio je svoje emocije”. Kao da nije hteo da navuče gnev temperamentne meksičke publike.

- Ja poštujem boksersku publiku, bilo gde. Želim da se pred njima pokažem u dobrom svetlu jer to će biti moji navijači kada postanem svetski prvak. Treba biti gospodin izvan ringa, a u ringu napraviti posao.

Obavio je “ono što se mora” nakon borbe, a to je ritualni odlazak s ekipom u najbliži Mekdonalds.

- Iako mi se ovaj put nije išlo, tradiciju ne smemo da izneverimo. Zamislite da mi je ritual odlazak u normalne restorane, pa ja bih nakon svake pobede potrošio preko hiljadu evra – našalio se Hrga za kojeg njegovi prometori imaju velike planove, pa tako i Edi Hern iz Mečrum Boksinga.

- Rekao mi je da je bilo fenomenalno, da je uživao u mojoj borbi. Pitao sam ga šta sledi, a on je rekao nastup u Saudijskoj Arabiji, kao predborba revanšu Džošue i Ruiza. Rekao sam mu da se nadam da će ispuniti svoje obećanje. Rekao sam mu i da želim neko jako ime, nekog opasnog, a on se malo začudio. A ja zaista želim nekog opasnog da to bude moje najbolje izdanje.

Ali Hern je čak spominjao i još jedan nastup u oktobru.

- To verovatno neće biti moguće zbog povrede s kojom sam boksao. Moram da zalečim levi lakat i biceps, da se to ne rasplamsa. Zeza me ta leva ruka, nisam mogao da radim s njom prednje direkte, već sam je koristio samo za nameštanje. Kada sam par puta njome udario, osetio sam bol. Govorio mi je Juki da udaram više levim krošeom, ali nisam mogao. Moram da vidim o čemu se radi, to saniram i onda napravim dobar kamp od 12 nedelja za završnu borbu godine.

A šta Filipa čeka u 2020?

- Čekaju me još tri borbe pod okriljem DAZN-a, sve popularnijeg "streaming" servisa. Dosad sam odradio dve borbe i obe su bile nokauti. Ako budem zdrav, ja mogu da imam četiri borbe u godini, bez problema.

Nakon Vašingtona, gde uopšte nije bila puštena, opet je bilo problema s Filipovom himnom “Geni kameni” u izvedbi Marka Perkovića Tompsona.

- Pustili su je, ali slabo se čulo.

- “Neko me sabotira....” - zapevali su novinari Večernjih Hrgoviću pesmu Vojka V., a on je u šali dodao:

- Biće da Udba i ovde radi svoje. Ha-ha.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.