TRKА ZA INFARKT: Rins nasamario Markeza i odneo trijumf! Zapalio se motor Andree Dovicioza!
Završnica trke, Foto: Youtube / Printscreen

MOTO GP, SILVERSTON

TRKА ZA INFARKT: Rins nasamario Markeza i odneo trijumf! Zapalio se motor Andree Dovicioza!

Velika borba se vodila između dva španska vozača

Objavljeno: 20:04h

Fantastična trkačka predstava u Silverstonu završena je pobedom Aleksa Rinsa nad Markom Markesom za neverovatnih 0.013 sekundi.

Velika borba se vodila između dva španska vozača: Aleksa Rinsa na Suzukiju i Marka Markesa na Repsol Hondi. Rins je imao nekoliko dobrih manevara i Markes je uglavnom uspevao da se odbrani.

U poslednjem krugu se videlo da vozač Suzukija strpljivo čeka svoju šansu, a dobio ju je po izlasku iz poslednje krivine, ali je krenuo sa unutrašnje strane i u "foto-finišu" nadmašio branioca titule.

Vinjales je u samom finišu uspeo da se primakne vodećoj dvojici, pošto je na polovini pretekao Rosija, koji je potom vozio usamljenu trku na četvrtoj poziciji.Peti je bio Franko Morbideli, iza njega su se našli Kal Kračlou i preostali vozač Dukatija, Danilo Petrući.

Markesu je praktično na korak od osvajanja titule pošto sada ima 250 bodova na čelu generalnog plasmana, drugi je Doviciozo sa 172, a treći Rins sa 149. Naredna trka u MotoGP šampionatu voziće se 15. septembra u San Marinu.

Trka u Silverstonu ostaće u senci velikog incidenta. Mladi Andrea Doviciozo doživeo je pad na startu trke. Zbog siline udarca motor se odmah zapalio. Svi su zanemeli, jer su posumnjali na najgore, ali srećom Italijan je bio svestan kada su ga izneli sa staze na nosilima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.