BRAVO: Srpska lepotica izborila novu olimpijsku normu!
Milica Starović, Foto: Nebojša Radović/KSS

SVETSKO PRVENSTVO U KAJAKU

BRAVO: Srpska lepotica izborila novu olimpijsku normu!

Ona je u finalu discipline K1-500 izveslala za 1 minut i 59.19 sekundi, čime je zauzela četvrto mesto

Objavljeno:

Srpska kajakašica Milica Starović izborila je olimpijsku normu u jednosedu na 500 metara na Svetskom prvenstvu u Segedinu.

Ona je u finalu discipline K1-500 izveslala za 1 minut i 59.19 sekundi, čime je zauzela četvrto mesto. Trijumfovala je Novozelanđanka Lisa Karington (1:55.76), ispred Beloruskinje Volhe Hudženke (1:57.39), dok je treća kroz cilj prošla Mađarica Danuta Kozak (1:58.01).

Muška posada četverca na 500 metara, Stefan Vekić, Nebojša Grujić, Vladimir Torubarov i Marko Dragosavljević, šampionat u Segedinu završila je na 7. mestu u B finalu, pošto je stazu izveslala za 1 minut i 25.67 sekundi.

Ženska posada četverca na istoj deonici: Nikolina Moldovan, Milica Starović, Kristina Bedeč i Marija Dostanić trku B finala izveslala je za 1 minut i 44.79 sekundi, što je bilo dovoljno za 9. mesto.

Marko Tomićević i Milenko Zorić ovogodišnje Prvenstvo sveta završili su na 2. mestu u C finalu, pošto su kroz cilj prošli 3 minuta i 35.49 sekundi.

Naši reprezentativci koji u olimpijskim disciplinama nisu uspeli u Segedinu da izbore olimpijske kvote, a takmiče se u jednosedima i dvosedima narednu šansu imaće sledeće godine, na evropskim dokvalifikacijama u Račicama, kao i na Svetskom kupu 2 u Duisburgu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.