ŠAMPIONKE ŠTUCALE, ALI SLAVILE: Kada su upalile mašinu, Finkinje nisu znale šta ih je snašlo!
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, Foto: Odbojkaški savez Srbije

EVROPSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠICE

ŠAMPIONKE ŠTUCALE, ALI SLAVILE: Kada su upalile mašinu, Finkinje nisu znale šta ih je snašlo!

Sledeći rival Srbiji na Evropskom prvenstvu, koje se ove godine prvi put održava u četiri zemlje, biće Bugarska u nedelju, 25. avgusta u 16 časova

Objavljeno: 18:34h

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije uspešno je započela odbranu titule evropskog šampiona.

U prvom kolu grupe A Evropskog prvenstva, Srbija je pobedila Finsku sa x:x, po setovima 25:17, 25:15, 25:17.

Iako su odbojkašice Finske krenule bez straha na evropske šampionke brzo su stvari došle na svoje mesto. Povele su Finkinje sa 4:1, ali to nije poremetilo Srpkinje koje su povele sa 9:8 i od tada je prednost evropskih šampionki samo rasla. Prvi set je pripao Srbiji sa 25:17.

1 / 6 Foto: Odbojkaški savez Srbije

U drugom setu, nije bilo problema. Srbija je od starta krenula furiozno u nastavku meča pa je ubrzo bilo plus deset za četu Zorana Terzića - 19:9. Selektor Srbije je dao šansu i mlađim igračicama kao što su Maja Aleksić, Mina Popović, Slađana Mirković, oporavljena Bojana Milenković koje su rutinski dobile drugi set - 25:15.

Počeo je dramom treći set pošto je Srbija vodila, a Finska stizala prednost - 4:4. Međutim, ubrzo se prekinula dramatika pa su Srpkinje povele sa 10:8 zahvaljujući Ani Bjelici. Prednost Srbije je rasla iz poena u poen pa su srpske odbojkašice lako dobile i treći set sa 25:17

Najefikasnija u sprkom timu bila je Ana Bjelica sa 10 poena, a pratila ju je Mina Popović sa osam. Kod Finske, najviše poena je osvojila Pia Korhonen sa 12.

Sledeći rival Srbiji na Evropskom prvenstvu, koje se ove godine prvi put održava u četiri zemlje, biće Bugarska u nedelju, 25. avgusta u 16 časova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.