SRPKINJE BRANE EVROPSKI TRON: Srbija kreće u odbranu zlata, a jedna odbojkašica postaće rekorderka na EP!
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, Foto: Odbojkaški savez Srbije

EVROPSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠICE

SRPKINJE BRANE EVROPSKI TRON: Srbija kreće u odbranu zlata, a jedna odbojkašica postaće rekorderka na EP!

Evropsko prvenstvo na programu je od 23. avgusta do 8. septembra u Turskoj, Poljskoj, Mađarskoj i Slovačkoj

Objavljeno:

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije kreće u odbranu evropske titule.

Aktuelni prvak Evrope, igraće u A grupi XXXI Evropskog prvenstva 2019, koje će se odigrati od 23. avgusta do 8. septembra u Turskoj, Poljskoj, Mađarskoj i Slovačkoj. Srbija će u Ankari igrati protiv Finske, Bugarske, Francuske, Grčke i Turske. Pozitivan skor izabranice Zorana Terzića imaju protiv Turske, Francuske i Finske, a negativan protiv Bugarske. Srbija i Grčka se do sada nisu sastajale na prvenstvima Evrope.

Selektor Zoran Terzić na Evropskom prvenstvu će imati na raspolaganju 14 igračica. Na spisku su tehničari Maja Ognjenović i Slađana Mirković, korektori Ana Bjelica i Tijana Bošković, libera Silvija Popović i Teodora Pušić, blokeri Stefana Veljković, Maja Aleksić i Mina Popović i primači Brankica Mihajlović, Jelena Blagojević, Bjanka Buša, Bojana Milenković i Katarina Lazović.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbijefoto: Odbojkaški savez Srbije

Srbija će prvi meč u A grupi odigrati protiv Finske, u petak, 23. avgusta od 16.00 časova po našem vremenu. Drugu utakmicu u Ankari, Srbija će odigrati u nedelju, 25. avgusta protiv Bugarske (16.00 časova po našem vremenu), a treću u ponedeljak, 26. avgusta protiv Francuske (16.00 časova po našem vremenu). Seniorke Srbije će četvrti meč u A grupi odigrati u sredu, 28. avgusta protiv Grčke (16.00 časova po našem vremenu), a peti u četvrtak, 29. avgusta protiv Turske od 18.30 časova po našem vremenu. Sve utakmice Srbije sa prvenstva Evrope direktno će prenositi RTS 1 i TV Arena Sport 1, osim protiv Turske koja će biti emitovana na TV Arena Sport 2.

Evropsko prvenstvo na programu je od 23. avgusta do 8. septembra u Turskoj, Poljskoj, Mađarskoj i Slovačkoj, a plasman u osminu finala izboriće po 4 selekcije iz svake grupe i u osmini finala će igrati selekcije iz A i C grupe, odnosno B i D grupe.

Odbojkašice Srbije (Jugoslavije, Srbije i Crne Gore) igrale su na 18 od do sada 30 odigranih šampionata i osvojile 5 medalja: 2 zlatne (2011. u Beogradu i 2017. u Bakuu), 1 srebrnu (2007. u Luksemburgu) i 2 bronzane (1951. u Parizu i 2015. u Roterdamu).

Nekadašnji kapiten reprezentacije Jelena Nikolić je rekorder po broju utakmica na Evropskom prvenstvu, pošto je odigrala 43 utakmice na sedam prvenstava. Sadašnji kapiten Maja Ognjenović je odigrala je 40 utakmica na šest prvenstava do sada, pa će naredne sedmice u meču protiv Grčke prestići Nikolićevu po broju utakmica.

Maja Ognjenović postaće rekorder po broju nastupa za reprezentaciju na EP
Maja Ognjenović postaće rekorder po broju nastupa za reprezentaciju na EP foto: Odbojkaški savez Srbije

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.