LUDNICA U AUSTRIJI: Doviciozo slavio posle borbe sa Markezom!
Andrea Doviciozo, Foto: AP/Kerstin Joensson

MOTO GP

LUDNICA U AUSTRIJI: Doviciozo slavio posle borbe sa Markezom!

Malo je falilo da pobednik bude neko drugi pošto je Španac napravio grešku i zamalo izbavio i sebe i Italijana već u prvom krugu

Objavljeno:

Sjajna je bila trka Moto GP šampionata za Veliku nagradu Austrije.

Slavio je Andrea Doviciozo, posle velike borbe sa aktuelnim šampionom Markom Markezom. Malo je falilo da pobednik bude neko drugi pošto je Španac napravio grešku i zamalo izbavio i sebe i Italijana već u prvom krugu.

To je iskoristio Kvartararo koji je preuzeo prvu poziciju, a za to vreme se Valentino Rosi borio sa Markezom za četvrto mesto. Čelnu poziciju je preuzeo Doviciozo, a Španac je uspeo da se probije na drugo mesto. Usledila je velika borba Italijana i Markeza, a na 20 krugova do kraja njihovi laktovi su bili na doslovno na milimetar u borbi za prvo mesto.

Uspeo je Markez da obiđe Dovicioza i ostvari prednost od nekoliko desetinki, ali nije odustajao Italijan i na devet krugova do kraja je ponovo zaobišao Španca. Vodili su Doviciozo i Markez borbu do samog kraja. U poslednjoj krivini, italijanski vozač pravi nestvarni manevar kojim uspeva da prevari Markeza i da pobedi u Austriji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.