OPET SKANDAL NA SVETSKOM PRVENSTVU U PLIVANJU: Pala na doping testu pa pokušala da se izvuče na neznanje!
Šejna Džek (levo), Foto: EPA/Darren England

SP U JUŽNOJ KOREJI

OPET SKANDAL NA SVETSKOM PRVENSTVU U PLIVANJU: Pala na doping testu pa pokušala da se izvuče na neznanje!

Njeni rezultati su bili pozitivni na supstancu ligandrol

Objavljeno:

Posle mađarskog plivača Tamaša Kenderešija koji je optužen za silovanje, novi skandal se desio na Svetskom prvenstvu u plivanju.

Australijska plivačica Šejna Džek se povukla sa takmičenja pošto je pala na doping testu. Njeni rezultati su bili pozitivni na supstancu ligandrol. Ona je na društvenim mrežama napisala da je 19. jula obaveštena da je i njen B uzorak bio pozitivan na istu supstancu. Ligandrol je supstanca koja pomaže u poboljšanju dobijanja mišića i gubitku masti.

Ta supstanca se može naći u kontaminiranim suplementima, a plivačica je navela da nije znala da je uzela nedozvoljenu supstancu i da je o pozitivnom doping testu saznala od zvaničnice australijske Antidoping agencije.

- Nikada nisam čula za tu supstancu, niti sam znala kako se izgovara. Rekla mi je da se radi o ligandrolu. Sada znam da se može naći u kontaminiranim suplementima. Nijedan sportista nije bezbedan od rizika kontaminacije - izjavila je Džekova.

Dodala je da je angažovala advokata kako bi "sprala ljagu sa svog imena".

- Ne treba da branim svoju reputaciju, pošto znam da ovo nisam uradila. Nikada nisam propustila nasumična doping testiranja i uvek sam na vreme dostavljala informacije o boravku. U Australiji, u plivanju, mislim da nije moguće da sportista namerno uzme zabranjenu supstancu a da ga ne uhvate - dodala je.

Čelnici Australijske plivačke federacije su saopštili da su razočarani zbog pozitivnog doping testa i sramote koja je naneta plivačkoj reprezentaciji, sportu i zemlji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.