SVE SE ODJEDNOM SRUČILO DOLE: Ispovest vaterpoliste koji je video horor kada je pao balkon u noćnom klubu!
Niko od sportista koji su se nalazili u klubu nije nastradao, Foto: EPA/Yonhap

Nije mogao ništa da uradi

SVE SE ODJEDNOM SRUČILO DOLE: Ispovest vaterpoliste koji je video horor kada je pao balkon u noćnom klubu!

Kaže da se žrtve bile u bezizlaznoj situaciji

Objavljeno:

Tragedija koja se dogodila u jednom noćnom klubu odmah pored smeštaja sportista na Svetskom prvenstvu u vodenim sportovima, odnela je dva života, a čak osmoro učesnika takmičenja je povređeno.

U južnokorejskom Gvandžuu je došlo do teške nesreće kada je pao balkon u noćnom klubu, u kome su se nalazili plivači, vaterpolisti i drugi učesnici planetarne smotre u vodenim sportovima.

Dve osobe su poginule kada je pao balkon u jednom noćnom klubu
Dve osobe su poginule kada je pao balkon u jednom noćnom klubufoto: EPA/Yonhap

- Sve je bilo kao i obično, kada se bukvalno sve ispred nas sručilo dole. Niko od naših momaka nije povređen, u tom smislu smo prošli dobro, ali smo svi uznemireni. Uradili smo šta smo mogli, mada i nismo mogli mnogo u tim prvim trenucima... Žrtve su bile u bezizlaznoj situaciji, mi smo gledali da se, posle početnog šoka, prebrojimo, da vidimo da li smo svi i dalje tu - ispričao je Met Smol, kapiten vaterpolo reprezentacije Novog Zelanda koji se nalazio u klubu.

Na delu balkona koji je pao se nalazilo najviše američkih sportista koji su zajednički proslavljali zlatnu medalju vaterpolistkinja te zemlje. Njih četvoro je zbog toga moralo da zatraži medicinsku pomoć u bolnici.

Najbliži delu balkona koji je pao bili su američki sportisti
Najbliži delu balkona koji je pao bili su američki sportistifoto: EPA/Yonhap

- Ovo je strašna tragedija. Igrači iz naših muških i ženskih timova proslavljali su šampionsku pobedu žena kada se balkon srušio u klubu - rekao je Kristofer Remzi, direktor američke vaterpolo selekcije.

U nesreći su poginuli dvojica Južnokorejanaca koji nisu bili učesnici SP, a među povređenim sportistima su i dva Novozelanđanina, jedan Holanđanin, jedan Italijan i jedan Brazilac.

Policija je saopštila da su priveli jednog od suvlasnika noćnog kluba i pozvala još tri zvaničnika kluba da istraže da li je balkon koji se srušio izgrađen bez dozvole.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.