TRAGEDIJA! MAKSIM UMRO U BOLNICI OD POSLEDICA BATINA: Bokser posle meča pao u komu i više se nije probudio!
Maksim Dadašev je preminuo od posledica udaraca koje je zadobio na meču, Foto: AP

Užas

TRAGEDIJA! MAKSIM UMRO U BOLNICI OD POSLEDICA BATINA: Bokser posle meča pao u komu i više se nije probudio!

Nažalost, platio je visoku cenu brojnih udaraca koje je zadobio na meču

Objavljeno: 17:58h

Tragične vesti za sport, a posebno boks! Ruski borac Maksim Dadašev preminuo je u bolnici od posledica teških povreda na mozgu na meču sa Subrijelom Matijasom.

Borba se odigrala prošlog petka kada je u 11. rundi njegov trener Badi MekGirt bacio peškir kako bi prekinuo žestoko prebijanje koje je trpeo Dadašev i sprečio teže posledice.

Međutim, izgleda da je njegova reakcija stigla prekasno.

Ruski bokser se srušio prilikom izlaska iz ringa nakon proglašenja pobednika. Medicinski tim je odmah reagovao, a Hitna pomoć ga je prevezla u bolnicu gde je utvrđeno da ima krvarenje na desnoj strani mozga i hematome, zbog čega je hitno operisan.

Međutim, povrede koje je pretrpeo njegov mozak su bile tolike da je uveden u indukovanu komu iz koje se više nije probudio.

Sve što se znalo je da je pretrpeo teške povrede mozga, sve dok njegova žena nije stigla u SAD iz Rusije, posle čega je u utorak usledilo saopštenje u kome se javnost obaveštava o njegovoj smrti.

Brojni bivši bokserski šampioni i ljudi iz sveta sporta su se oglasili povodom njegove smrti i izjavili saučešće porodici 28-godišnjeg Rusa.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.