LEGENDA PAKJAO! Meni (40) demolirao dosad nepobeđenog Kita Turmana! (VIDEO)
Veliki šampion Meni Pakjao, Foto: EPA/Etienne Laurent

Boks

LEGENDA PAKJAO! Meni (40) demolirao dosad nepobeđenog Kita Turmana! (VIDEO)

Borba je bila odlična, puna tempa i žestokih udaraca

Objavljeno:

Meni Pakjao (40), najveći aktivni bokser, dodao je još jedan biser u svoju impresivnu ogrlicu pobeda: sinoć je dobro prebio 10 godina mlađeg, većeg i jačeg protivnika, dosad nepobeđenog Kita Turmana, i naneo mu prvi poraz u karijeri, osvojivši usput titulu prvaka svete u velter kategoriji u verziji WBA.

Iako je borbu, prema svim pokazateljima i nezavisnim brojačima udaraca, dobio ubedljivo (autoritativni Kevin Ajoli iz Yahoo Sportsa bodovao je 116:111 za Pakjaa), odluka sudija je na kraju bila podeljena: dvojica su videla borbu sa 115:112 za Menija, a sudija Glen Feldman (šta li je on gledao?) dao je pobedu Turmanu, sa 114:113.

Borba je bila odlična, moglo bi se reći i fantastična: 40-godišnji Pakjao pojavio se u svom najboljem izdanju u poslednjih verovatno 10 godina, a Turman je pokazao da je veliki šampion (samo ne tako veliki kao Meni).

Kit je boksovao odlično, i u ovoj formi bi verovatno "završio" bilo koga od postojećih protivnika u velteru.

Međutim, Meni je već u prvoj rundi poslao Turmana na pod desnim krošeom, i do kraja borbe, uprkos Turmanovoj velikoj volji i umeću, uvek bio za korak ispred mlađeg protivnika.

Tempo borbe bio je veoma visok, i neki su očekivali da će mnogo stariji Meni popustiti pred kraj, ali pokazalo se da je i ovog puta njegova fizička spremnost vrhunska, i Turman je bio taj koji je teže disao kako se borba bližila vrhuncu, pogotovo posle jednog udarca u telo koji je primio u 10. rundi.

- Boksovao je najbolje što može. On je dobar bokser - rekao je Pakjao posle borbe.

Veliki Menijev rival Flojd Mejveder sedeo je pored ringa i gledao kako njegov "drugar" uništava Turmana, ali nije bilo nagoveštaja da bi mogao da se vrati u ring još jednom, i pruži Pakjau šansu da mu se revanšira za jedan od najgorih poraza u karijeri.

Turman je, kako smo već rekli, izgledao opasno, jako, precizno i vešto, ali razlika u ovoj borbi bila je fizička sprema Pakjaa, koja mu je omogućila da uvek za milimetar bude precizniji.

- Meni Pakjao je zaista veliki šampion. Šteta što nisam imao više energije u razmenama. Realno, moja fizička sprema je u zaostatku za njegovom - bio je iskren i realan Turman posle borbe.

Pakjao je rekao da se neće više boriti u 2019. godini.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Yahoo Sports)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.