NASTAVLJA SE ŽETVA MEDALJA NA EP: Dostanić i Relić uzele zlato u dvosedu! Još dve medalje za Srbiju!
Marija Dostanić i Biljana Relić, Foto: VSS

Bravo, deCO

NASTAVLJA SE ŽETVA MEDALJA NA EP: Dostanić i Relić uzele zlato u dvosedu! Još dve medalje za Srbiju!

Srebro je pripalo posadi Mađarske Biben i Bako (1:45.532), dok su se bronzom okitile Ruskinje Dolgova i Odincova (1:46.798)

Objavljeno:

Srpske kajakašice Marija Dostanić i Biljana Relić postale su danas u Račicama šampionke Evrope u kajaku dvosedu na 500 metara u konkurenciji seniorki do 23 godine.

Dostanić i Relić su do zlatne medalje stigle odličnom vožnjom, a trku su izveslale za 1:45.508.

- Trka je bila jaka i odlično smo izveslale. Jako sam zadovoljna kako smo finiširale trku i mislim da nam je to i donelo zlatnu medalju. Veoma sam ponosna i na moju partnerku Biljanu Relić i presrećna sam što smo uzele zlato - rekla je Dostanić za sajt Kajakaškog savez Srbije posle dodele medalja.

Srebro je pripalo posadi Mađarske Biben i Bako (1:45.532), dok su se bronzom okitile Ruskinje Dolgova i Odincova (1:46.798).

U dvosedu na 200 metara, Strahinja Stefanović osvojio je srebrnu medalju. Do srebra je doveslao za 36.800 sekundi, dok je novi šampion Evrope Badri Kavelašvili iz Gruzije imao samo 90 hiljaditih delova brže vreme u finalu (36.702). Bronzanu medalju osvojio je Ukrajinac Dmitro Danilenko (37.125).

Kod dama, u konkurenciji mlađih seniorki Biljana Relić je odbranila titulu šampionke Evrope u K1-200. Srpska kajakašica je izveslala za 41.495. Srebro je pripalo Kristini Kovnir iz Rusije, dok je bronzu osvojila Ina Saučuk iz Belorusije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.