TERZIĆ UDARIO TAMO GDE BOLI: Ko odbije reprezentaciju treba mu oduzeti nacionalnu penziju!
Zoran Terzić, selektor odbojkaške reprezentacije se oglasio, Foto: Dado Đilas

progovorio

TERZIĆ UDARIO TAMO GDE BOLI: Ko odbije reprezentaciju treba mu oduzeti nacionalnu penziju!

- Prvo, neke stvari se dobro znaju. Igrač koji je tu 15 godina i koji nema pauzu i koji trenira i igra svake godine, koji nema godišnji odmor, jednog dana dođe i kaže imam neke godine, razgovara sa mnom, sednemo i dogovorimo se. Nije problem i da traži da propusti neko takmičenje

Objavljeno: 13.07.2019. 09:24h

Selektor odbojkašica Srbije Zoran Terzić otkrio je da smatra da onima koji odbiju da igraju za reprezentaciju treba oduzeti nacionalno priznanje

- Možda sam ja malo nerealan i neobjektivan kada govorim o igračicama. Ipak su to devojke koje provode mnogo vremena sa mnom i naš odnos se ne svodi samo na relaciju trener-igrač, već je nešto dublji. Mislim da kod nas tako nešto ne postoji. Hajde da kažem, ubeđen sam, nadam se da ne postoji nijedna koja je došla sa isključivom namerom da dođe do nacionalne penzije i da je to jedini osnov zbog kojeg dolazi da igra za reprezentaciju - rekao je Terzić.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije foto: Odbojkaški savez Srbije

On je nastavio u istom ritmu.

- Opet, za sve ove godine koliko sam u reprezentaciji, bilo je slučajeva gde posle nekog kraćeg vremena devojke, retke moram da kažem, dođu i saopšte da neće više da igraju. Po mom mišljenju tada nastaje problem, jer to nije pošteno prema ekipi, reprezentaciji, državi koja ti daje nacionalno priznanje... Ono se ne dobija za jedno osvojeno takmičenje, već za celokupan rad u reprezentaciji. Ako se tvoja karijera svede na jedno takmičenje ili samo nekoliko godina, onda po mom mišljenju igrač nije zaslužio nacionalnu penziju. Bez obzira da li je osvojio zlatnu olimpijsku ili svetsku medalju u tih godinu ili dve dana. Koliko god čudno zvučalo, mislim da bi možda trebalo neke igrače, ograničiću se ovom prilikom samo na žensku odbojku, kazniti oduzimanjem nacionalne penzije.

Zoran Terzić
Zoran Terzić foto: Odbojkaški savez Srbije

Terzić smatra da je lako otkriti kad igračice imaju loše namere.

- Nema tu šta da se dokazuje. Prvo, neke stvari se dobro znaju. Igrač koji je tu 15 godina i koji nema pauzu i koji trenira i igra svake godine, koji nema godišnji odmor, jednog dana dođe i kaže imam neke godine, razgovara sa mnom, sednemo i dogovorimo se. Nije problem i da traži da propusti neko takmičenje. Sednemo i dogovorimo se. Drugo je kada igrač sam reši da više neće. Treba da dođeš, da sednemo, da se dogovorimo, da nekako pomognemo, da te oslobodimo takmičenja. Da na kraju i ne igraš. Ali da te ne interesuje, kažeš neću, okreneš se i odeš. To bi trebalo da bude kažnjivo. Kako, o tome može da se priča. Ali bi trebalo to uraditi - zaključio je Terzić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media