MINA MU JE EKSPLODIRALA POD NOGAMA: Ostao bez nogu i ruke, ali želi da se bori za titulu prvaka sveta!
Sargis Stepanjan (desno), Foto: Printscreen/Facebook

TRAGEDIJA

MINA MU JE EKSPLODIRALA POD NOGAMA: Ostao bez nogu i ruke, ali želi da se bori za titulu prvaka sveta!

Glavni cilj mu je da na Svetskom prvenstvu u Rumuniji osvoji zlatnu medalju

Objavljeno: 21:54h

Zagreb je bio domaćin međunarodnog takmičenja u obaranju ruku.

Posebnu pažnju je privukao Sargis Stepanjan, takmičar iz Jermenije. On je u hrvatskoj prestonici osvojio drugo mesto. Više od srebra, novinare je zanimalo kako je Jermen ostao bez obe noge i desne ruke.

- Bilo je to 2014. tokom sukoba na jermensko-azerbejdžanskoj granici. Krenuo sam po kolegu, nije bilo puno vremena, i mina mi je eksplodirala pod nogama. Bio sam svestan sve vreme, sve sam osećao. Odmah sam hteo da ustanem, ali shvatio sam da mi noge ne funkcionišu. Pomogli su mi i odveli me u bolnicu na operaciju. Posle dva dana sam se probudio i shvatio da su mi amputirali noge i ruku, da više nikad ništa neće biti isto - rekao je Sargis Stepanjan za index.hr.

Strašna činjenica ga nije obeshrabrila. Shvatio je da mora da se bori, jer ima suprugu i dva sina i da pokaže da se može živeti i sa teškim invaliditetom kakav je njegov.

- Mesec dana ležao sam u bolnici, posle tri-četiri meseca stavili su mi proteze i odmah sam se vratio u vojsku, gde i danas radim - dodao je jermenski takmičar.

Pre nesreće se bavio dizanjem tegova. Posle tragedije je odlučio da ostane u sportu, a jedino čime je mogao da se bavi bilo je obaranje ruku. Glavni cilj mu je da na Svetskom prvenstvu ove godine u Rumuniji osvoji zlatnu medalju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.