KAD NE MOŽEŠ DA POBEDIŠ SRBIJU, SMISLIŠ NEŠTO NOVO: Smučila im se dominacija Delfina pa pronašli ludo rešenje!
Vaterpolo reprezentacija Srbije, Foto: Starsport©

PROMOCIJA NOVOG SPORTA

KAD NE MOŽEŠ DA POBEDIŠ SRBIJU, SMISLIŠ NEŠTO NOVO: Smučila im se dominacija Delfina pa pronašli ludo rešenje!

Sada će konačno publika imati priliku da gleda varijaciju vodenog sporta na Svetskom prvenstvu u vodenim sportovima u Gvagžuu

Objavljeno:

Vaterpolo reprezentacija Srbije već nekoliko godina je nepobediva na velikim takmičenjima u vaterpolu.

Izgleda da se čelnicima FINA smučilo da gledaju dominaciju srpskih Delfina u bazenu pa su rešili da smisle novi sport. Ideja o vaterpolu na plaži pojavila se pre nekoliko godina, a sada će konačno publika imati priliku da gleda varijaciju vodenog sporta na Svetskom prvenstvu u vodenim sportovima u Gvagžuu.

Turnir u plažnom vaterpolu na programu je od 13. do 19. jula, a utakmica se igra u bazenu. U ženskoj i muškoj konkurenciji, takmičiće se po četiri tima. Kod dama, igraće SAD, Rusija, Kina, Španija i prema nezvaničnim izvorima, možda i Australija. Za medalje u muškoj kategoriji boriće se Francuska, Kina, Kanada, Egipa i možda Argentina.

Mečevi imaju dva poluvremena po 10 minuta između kojih učesnici imaju petominutnu pauzu. Veličina polja u okviru bazenu na kom će se igrati je 15x10 metara, a svaki tim će se sastojati od četiri igrača od kojih će jedan da bude golman. Ne sme da bude više od tri igrača u rezervi, a veličina lopte je ista kao i ona kojom se igra vaterpolo u bazenu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.