VUJASINOVIĆ SE VRATIO U SRPSKI VATERPOLO: Odmah je svima sasuo u lice bolnu istinu!
Vladimir Vujasinović, Foto: Beta/Branislav Božić

PROBLEMI

VUJASINOVIĆ SE VRATIO U SRPSKI VATERPOLO: Odmah je svima sasuo u lice bolnu istinu!

Klub sa novobeogradskog plivališta je izborio plasman u Prva A ligu gde će mu konkurenti biti Šabac, Crvena zvezda i Partizan

Objavljeno:

Legendarni srpski vaterpolista Vladimir Vujasinović promovisan je u prvog trenera vaterpolo kluba Novi Beograd 11. april.

Klub sa novobeogradskog plivališta je izborio plasman u Prva A ligu gde će mu konkurenti biti Šabac, Crvena zvezda i Partizan, a ciljevi novog trenera su jasni.

- Moja saradnja sa VK Novi Beograd 11. april traje već neko vreme, tri, četiri meseca unazad. Dobio sam poziv od Mandića i Pejčića da dođem na bazen i pogledam o čemu se radi i šta su uradili do sada. U međuvremenu je ekipa pokušavala da izbori plasman u prvu ligu i to se desilo u aprilu. Posle smo krenuli da sastavljamo tim za narednu sezonu i onda je naša saradnja postala i zvanična. Nemamo problem rezultata i jurenja istog, nego je cilj da napravimo jedan stabilan klub gde će svaka kategorija imati svog trenera koji će da bude posvećen deci - rekao je Vladimir Vujasinović na promociji, prenosi "Telegraf".

Vladimir Vujasinović
Vladimir Vujasinović foto: Dado Đilas

Srpski vaterpolo kuburi sa novcem pa je to razlog što Srbija nema predstavnike u evropskim takmičenjima, a čak je problem i igranje u Jadranskoj ligi koju je Vujasinović nekada podržavao.

- Od samog starta sam iz sve snage podržavao regionalnu ligu jer sam mislio da će pomoći i razvoju mladih igrača, ali da će doneti i neki ekonomski efekat, to jeste da ćemo zbog nje doći do nekih sponzora. Evo koliko se igra, nekoliko godina, efekti su suprotni. Klubovi moraju da potroše ogroman novac da bi napravili 1.500 kilometara i izgubili 20 razlike. Zato u ovom stanju nisam više toliki ljubitelj Jadranske lige. Jesam ako mogu da je igram u smislu u kom je igraju Jadran iz Herceg Novog ili Jug iz Dubrovnika. Da putujem avionom, da odem dan ranije i vratim se dan kasnije da ne uništavam igrače, onda da, odmah. Ali otići na utakmicu direktno iz autobusa, izgubiti 10, 15 razlike i vratiti se istog trenutka, nije korisno ni za koga. Trenutno, dok se neke stvari ne promene, pre svega finansije, nisam za regionalnu ligu - dodao je slavni vaterpolista.

Vladimir Vujasinović
Vladimir Vujasinović foto: Saša Pavlić Koky

Još nešto muči srpsku vaterpolo ligu.

- Ekipi koja hoće da igra domaći plejof i da kroz njega učestvuje u Evropi mi ne dajemo mogućnost ako ne igra Jadransku ligu. Evo primera: košta vas Jadranska liga dva evra i košta vas Kup Len dva evra, a imate dva evra. I odlučite da igrate domaće prvenstvo i da igrate Evropu jer je sponzorima zanimljivije da igrate u Španiji nego u Crnoj Gori ili Hrvatskoj. A sistem vam govori da morate da potrošite dva evra na Jadran, a dva evra koja biste imali od sponzora ne možete da potrošite, ne postoje. Ta greška u sistemu mora da se ispravi jer igrati sami protiv sebe. Mi smo ta ekipa koja hoće kroz plejof da se bori - zaključio je Vujasinović.

Predsednik kluba Goran Mandić je izjavio da VK Novi Beograd 11. april funkcioniše skromno i da će sponzorski pul biti predstavljen kada bude i zvanična prezentacija tima, a sportski direktor Đorđe Pejčić je naveo da za novobeogradski tim igraju juniorski reprezentativci Marko Manojlović i Petar Tomić i senior Dimitrije Rističević koji će učestvovati na Svetskom prvenstvu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.