ORLOVI DOBILI RIVALE: Srbija opet sa Hrvatskom, ali tu je i Crna Gora!
Rukometaši Srbije ponovo će igrati sa Hrvatskom, Foto: Starsport©

EVROPSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE

ORLOVI DOBILI RIVALE: Srbija opet sa Hrvatskom, ali tu je i Crna Gora!

Takmičenje će biti održano od 9. do 26. januara, a domaćini su Švedska, Austrija i Norveška

Objavljeno: 20:29h

Rukometna reprezentacija Srbije dobila je rivale na Evropskom prvenstvu 2020. godine.

Takmičenje će biti održano od 9. do 26. januara, a domaćini su Švedska, Austrija i Norveška. Orlovi će igrati u grupi A u austrijskom gradu Gracu, a protivnici će im biti Hrvatska, Belorusija i Crna Gora.

Orlovi su se već sastajali sa Hrvatima u kvalifikacijama za takmičenje.

- I muškarci i žene, iskreno, nemaju sreće na žrebu. Makeodnci mislim da su najbolje prošli, u toj su grupi B, koja je uslovno lakša. Bosanci su otišli u žestoku grupu. Kod nas je Hrvatska veliki favorit, to je činjenica. Crna Gora je slično uradila kao mi s mladim igračima je ostvarila plasman na Evropskom prvenstvo. Sa Belorusima smo igrali pre godinu i po - dve u kvalifikacijama. Otprilike ih znamo. O očekivanjima sada ne bih govorio. Svakako je cilj da budemo bolji nego na Svetskom prvenstvu. Iskreno, sačekao bih jedno vreme pa bih pričao o realnosti. To vreme je vreme okupljanja. Voleo bih napokon da budemo zdravi. Imali smo mnogo malera od prošle godine, uvek je bilo povreda, da li pre, da li u toku turnira. Želim da nas mimoiđu povrede i da na narednim okupljanjima budemo kompletni - rekao je Nenad Peruničić, selektor Srbije.

Grupu B čine Češka, Makedonija, Austrija i Ukrajina, grupu C Španija, Nemačka, Letonija i Holandija, grupu D Francuska, Norveška, Portugalija i Bosna i Hercegovina. U grupi E igraće Danska, Mađarska, Island i Rusija, a u grupi F Švedska, Slovenija, Švajcarska i Poljska.

Po dve prvoplasirane ekipe nastaviće takmičenje u drugoj rundi, polufinala i borbe za medalje biće igrana u Štokholmu, a titulu brani Španija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.