KAŽE DA IMA 17, A DOMINIRA NA TRKAMA: Slučaj Bendžamin Baton u atletici! Da li mu verujete da je i dalje maloletan?
Edvard Zakajo Pingva, Foto: Printscreen/Youtube

DEDA ILI KLINAC

KAŽE DA IMA 17, A DOMINIRA NA TRKAMA: Slučaj Bendžamin Baton u atletici! Da li mu verujete da je i dalje maloletan?

Prema zvaničnim dokumentima, Pingva ima 17 godina, ali sudeći prema fotografijama reklo bi se da je reč o čoveku koji je bar duplo stariji

Objavljeno:

Pre 11 godina popularan je bio film "Čudesni slučaj Bendžamina Batona" o čoveku koji se rodio kao starac.

Film slične tematike kao pomenuti bi mogao da se napravi i o kenijskom atletičaru Edvardu Zakaju Pingvi. On je nedavno pobedio na trci na 5.000 metara na takmičenju Dijamantske lige u Rabatu i odmah privukao pažnju svetskih medija.

Kenijac je slavio protiv mnogo starijih i iskusnijih takmičara. Prema zvaničnim dokumentima, Pingva ima 17 godina, ali sudeći prema fotografijama reklo bi se da je reč o čoveku koji je bar duplo stariji. U Pingvinoj ličnoj karti piše da je rođen 25. novembra 2001. godine. Njegov klub Benfika tvrdi da su podaci ispravni, a potvrda je stigla i od Olimpijskog komiteta Kenije.

Kao momka od 17 godina, ovog kenijskog atletičara je prihvatila i IAAF (Međunarodna atletska federacija) pa je Pingva učestvovao na U18 Svetskom prvenstvu na kome je osvojio srebro i na U20 Svetskom prvenstvu gde je pobedio. Takođe je osvojio i zlatnu medalju na Afričkom prvenstvu za mlađe seniore.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.