E, MOJA SRBIJO... Zemlja olimpijskog prvaka sledeće sezone neće imati predstavnika u Ligi šampiona!
Situacija u klupskom vaterpolu je katastrofalna, Foto: Starsport©

tuga

E, MOJA SRBIJO... Zemlja olimpijskog prvaka sledeće sezone neće imati predstavnika u Ligi šampiona!

Vaterpolo savez je imao mogućnost da vajld kard dodeli drugom timu, ali zbog dobro poznate katastrofalne finansijske situacije u ovdašnjim klubovima na kraju je pozivnicu vratio organizatorim

Objavljeno:

Srbija u sezoni 2019/20. neće imati direktnog učesnika u Ligi šampiona, nezvanično saznaje Sport Klub iz izvora bliskih Evropskoj vaterpolo federaciji (LEN).

Crvena zvezda je prošle godine dobila trogodišnju specijalnu pozivnicu, ali je finalista ovogodišnjeg šampionata Srbije odustao od učešća u najjačem klupskom takmičenju u Evropi.

Vaterpolo savez je imao mogućnost da vajld kard dodeli drugom timu, ali zbog dobro poznate katastrofalne finansijske situacije u ovdašnjim klubovima na kraju je pozivnicu vratio organizatorima.

Međutim, po propozicijama LEN šampion Srbije Šabac i finalista Crvena zvezda će učestvovati u kvalifikacijama, ali s obzirom na izuzetno jaku konkurenciju jasno je da bi plasman u grupnu fazu bio ravan čudu.

Koliko su srpski klubovi inferiorni u odnosnu na konkurenciju potvrđuje i podatak da Partizan i Crvena zvezda u protekle dve sezone nisu ostvarili nijednu pobedu u Ligi šampiona (ukupno 0-28)! Crno-beli su, podsetimo, 2011. bili prvaci Evrope, a njihov večiti rival dve godine kasnije.

Srbija će imati predstavnike u LEN kupu u sezoni 2019/20.

Za razliku od klubova koji su na amrginama, reprezentacija Srbije je trijumfom u Svetskoj ligi nastavila dominaciju i obezbedila plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Sport Klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.