PREJAK SVETSKI ŠAMPION: Srbija sve dalje od završnog turnira!
Odbojkaška reprezentacija Srbije, Foto: Odbojkaški savez Srbije

LIGA NACIJA ZA ODBOJKAŠE

PREJAK SVETSKI ŠAMPION: Srbija sve dalje od završnog turnira!

Posle 11 odigranih kola, Srbija ima pet pobeda i šest poraza, dok je Poljska upisala sedmi trijumf

Objavljeno:

Odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je u Milanu od dvosturkog uzastopnog šampiona sveta Poljske sa 3:2, po setovima 32:30, 21:25, 25:21, 19:25, 15:11 u drugoj utakmici četvrtog vikenda Lige nacija.

Posle 11 odigranih kola, Srbija ima pet pobeda i šest poraza, dok je Poljska upisala sedmi trijumf. Najefikasniji u redovima Srbije bio je Miran Kujundžić sa 24 poena, Aleksandar Okolić i Dražen Luburić su upisali po 11, a Petar Krsmanović deset poena. Poljsku je do pobede vodio Bartoš Kvolek sa 24 poena.

Srbija je u prvom setu propustila veliku priliku da povede i možda bi se meč drugačije odvijao da su Orlovi iskoristili jednu od pet set lopti. Na kraju su Poljaci odličnim blokom došli do vođstva. Reakcija na izgubljeni prvi set su bili pokazani zubi svetskom šampionu i izjednačenje.

Treći set Poljska je odigrala bez greške, a kada su u četvrtom u timu Srbije u igru ušli Vučićević i Lisinac, uz odličnog Kujundžiča, Srbija je uspela da se izbori za igranje petog seta po sedmi put u ovogodišnjoj Ligi nacija. Međutim, kao da nije bilo dovoljno snage da se ostvari novi trijumf pa su Poljaci slavili.

Srbija u nedelju od 17 časova igra protiv Argentine. Plasman na završni turnir Lige nacija u Čikagu narednog meseca obezbediće pet najboljih selekcija uz SAD koja je domaćin završnog turnira.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.