SRBI POČELI BERBU MEDALJA U MINSKU: Srebro za Arunović i Mikeca na Evropskim igrama!
Foto: Streljački savez Srbije

Dobro je počelo

SRBI POČELI BERBU MEDALJA U MINSKU: Srebro za Arunović i Mikeca na Evropskim igrama!

To je prva medalja za olimpijski tim Srbije na Evropskim igrama 2019

Objavljeno: 12:53h

Srpski tandem Zorana Arunović/Damir Mikec osvojio je srebrnu medalju u takmičenju mešovitih parova vazdušnim pištoljem na drugim Evropskim igrama u Minsku!

To je prva medalja za olimpijski tim Srbije na Evropskim igrama 2019.

Uostalom, miks pištoljem je bio i prvo finale EI u glavnom gradu Belorusije. Arunovićeva i Mikec, koji su se takmičili kao tim Srbija 2, su u prvoj fazi kvalifikacija zauzeli treće mesto sa 576 krugova (iz 60 dijabola). U drugu fazu prolazi osam parova.

Zorana Arunović i Damir Mikec
Zorana Arunović i Damir Mikecfoto: Streljački savez Srbije

Tim Srbija 1 (Bobana Momčilović Veličković/Dimitrije Grgić) se plasirao na 18. poziciju, sa 567 krugova, pet manje od rezultata neophodnog za plasman dalje.

U drugoj rundi, u kojoj svaki par ispaljuje 40 hitaca, Zorana i Damir su zauzeli drugo mesto sa 385 krugova i ušli u finalni duel sa timom Rusija 1 (Vitalina Bacaraškina/Artem Černousov).

Zorana Arunović i Damir Mikec na podijumu
Zorana Arunović i Damir Mikec na podijumufoto: Streljački savez Srbije

Ruski strelci, aktuelni svetski prvaci, su u drugoj fazi kvalifikacija „ubili“ četiri kruga više od Arunovićeve i Mikeca. Bacaraškina i Černousov su zimus na Prvenstvu Evrope osvojili srebro, kada su Arunovićeva i Mikec bili treći. Aktuelni evropski prvaci Olena Kostevič/Oleg Omelčuk (Ukrajina) su eliminisani u prvoj fazi kvalifikacija.

Posle svakog hica u mečevima za medalje (finale, meč za bronzu) se sabiraju rezultati, par sa boljim zbirom dobija dva, a ukoliko je nerešeno svakom ide po poen. Tim Rusije je odlično počeo finalni dvoboj, bio je uspešniji u prve četiri serije i poveo sa 8:0. Prednost stečenu na početku, Černousov i Bacaraškina su zadržali do kraja i Arunovićevu i Mikeca savladali sa 17:9.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.