TEŽE NIJE MOGLO: Srbija upala u grupu smrti!
Zastava Srbije, Foto: Profimedia

NAPRED, DAME!!!

TEŽE NIJE MOGLO: Srbija upala u grupu smrti!

Tri najbolje selekcije iz grupe A plasiraće se u glavnu fazu gde ih očekuju tri najbolje plasirane selekcije iz grupe B

Objavljeno:

Ženska rukometna reprezentacija Srbije igraće u grupi A na Svetskom prvenstvu 2019 koje će se u japanskom gradu Kumamotou održati od 29. novembra do 16. decembra.

U grupi A pored naše selekcije našle su se Norveška, Holandija, Slovenija, Angola i Kuba. Tri najbolje selekcije iz grupe A plasiraće se u glavnu fazu gde ih očekuju tri najbolje plasirane selekcije iz grupe B, koju čine Francuska, Danska, Crna Gora, Španija, Brazil i Australija.

Po dve najbolje selekcije iz grupa glavne faze izboriće plasman u polufinale.

Reprezentacije koje se plasiraju od drugog do sedmog mesta igraće u kvalifikacijama za OI u Tokiju. Mesta se povlače na dole ukoliko se visoko plasiraju reprezentacije koje su već izborile plasman na OI ili u kvalifikacije na osnovu plasmana na kontinentalnim takmičenjima.

Praktično najteža grupa je na drugom mestu – B grupa. Možemo da igramo sa svima, na kraju krajeva i moramo. Mislim da imamo velike šanse da prođemo u drugi krug. Šta je tu je, sada znamo i protivnike, ali opet mnogo zavisi i od rasporeda utakmica. Igraju se dve utakmice, dan za danom, pa onda dan odmora, pa opet. Kažem, tu smo, igraćemo sa svima, daćemo sve od sebe - rekao je selektor Ljubomir Obradović za sajt RSS.

Pogledajte sastav svih grupa na SP u Japanu:

Sastav grupa
Sastav grupa foto: Printscreen

Kako se vama čine ove grupe? Ima li Srbija šansu?

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.