LUDA DRAMA U NOVOM SADU: Srbija ušla na Evropsko prvenstvo golom u poslednjim sekundama!
Orlovi su na EP, Foto: Starsport©

KVALIFIKACIJE ZA EP U RUKOMETU

LUDA DRAMA U NOVOM SADU: Srbija ušla na Evropsko prvenstvo golom u poslednjim sekundama!

Mnogo neizvesnije je bilo u drugom poluvremenu

Objavljeno: 20:05h

Rukometna reprezentacija Srbije uspela je da se kvalifikuje na Evropsko prvenstvo.

Izabranici Nenada Peruničića su u novosadskom "Spensu" savladali Švajcarsku sa 32:31 i tako se sa šest bodova plasirala na takmičenje kao najbolja treće selekcija iza Hrvatske i Švajcarske koje su prva i druga na tabeli druge kvalifikacione grupe. Evropsko prvenstvo na programu je od 9. do 26. januara 2020. godine, a domaćini su Norveška, Austrija i Švedska.

Koliko je meč sa Švajcarcima bio važan Srbiji, govori i podatak da je novosadska dvorana bila ispunjena do poslednjeg mesta navijačima koji su se ujedinili i došli iz Vrbasa, Kikinde, Crvenke i mnogih drugih mesta da podrže Orlove u bitnom meču. Gosti na utakmici su bila i deca iz jedne od najvećih srpskih enklava na Kosovu i Metohiji, opštine Štrpce.

Iako je delovalo da će biti neizvesno, Švajcarci su se pobrinuli da tako ne bude pa su u 9. minutu poveli sa 9:7. Uspela je odbrana Srbije da izjednači, ali je ponovo Švajcarska povela sa dva gola razlike. Brzo se igralo, odbrane i jednog i drugog tima su bile loše, a prednost Srbije doneo je Nemanja Ilić u 21. minutu (14:13). Odigrali su Orlovi pametno u tim trenucima i na odmor otišli sa dva gola viška - 19:17.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Mnogo neizvesnije je bilo u drugom poluvremenu. Švajcarska je preko Šmita smanjila na gol zaostatka, ali je Srbija uzvratila zahvaljujući Crnoglavcu koji je doneo plus tri - 22:19. Vođstvo Srbije se kretalo od tri do četiri gola razlike, ali se Švajcarci nisu predavali. Postigli su pet uzastopnih golova i približili se na 29:28, a Radivojević je sa sedmerca prekinuo njihovu seriju. Švajcarci su poveli u 57. minutu sa 31:30, ali je Crnoglavac izjednačio. Usledilo je dramatičnih 60 sekundi. U poslednjem minutu, Srbija je imala igrača više do kraja meča. Na 21 sekund pre kraja pogodio je Zelenović za 32:31, a na tri sekunde pre kraja Srbi su napravili faul pred svojim golom, ali na svu sreću Švajcarci nisu iskoristili šut sa devet metara i Srbija je otišla na Evropsko prvenstvo.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.