NE MOGU BEZ DRAME: Posle velike borbe srušena Portugalija!
Odbojkaška reprezentacija Srbije, Foto: EPA/Octavio Passos

LIGA NACIJA ZA ODBOJKAŠE

NE MOGU BEZ DRAME: Posle velike borbe srušena Portugalija!

Posle četiri vezane pobede ni završni turnir Lige nacija nije nedostižan za Orlove iako u takmičenju nastupaju bez najboljih igrača

Objavljeno:

Posle kiše dođe sunce, kaže stara izreka.

Tako su i odbojkaši Srbije počeli ovogodišnju Ligu nacija. Posle četiri poraza na početku takmičenja, usledile su četiri pobede izabranika Nikole Grbića. I to sve četiri posle pet setova. Orlovi su u portugalskom gradu Gondomar pobedili Portugaliju sa 3:2 po setovima 21:25, 25:15, 25:22, 30:32, 15:9 u osmom kolu Lige nacija.

Osvojili su domaći prvi set, ali su Orlovi preokrenuli i bili u naletu do sredine četvrtog seta, ali Portugalija nije odustajala i uspela da izjednači. Srbi nisu iskorsitili tri meč lopte, a u jednom trenutku sudija je odsvirao kraj, ali je posle čelendža Portugalaca poen dodeljen domaćima. U petom setu, Srbija je vezala tri poena i povela sa 4:1 i vođstvo nije ispuštala do kraja seta.

U reprezentaciji Srbije najbolji je bio Božidar Vučićević sa 28 poena, a pratili su ga Miran Kujundžić sa 16, Petar Krsmanović sa 13 i Lazar Ćirović sa 11 poena. Kod Portugalaca najefikasniji je bio Marko Fereira sa 20 poena. U nedelju Srbija igra sa Kinom, koja je na dnu tabele sa samo jednom pobedom.

Posle četiri vezane pobede ni završni turnir Lige nacija nije nedostižan za Orlove iako u takmičenju nastupaju bez najboljih igrača Uroša Kovačevića, Aleksandra Atanasijevića, Srećka Lisinca, Marka Ivovića, Marka Podraščanina i drugih. Na F6 u Čikagu narednog meseca igraće SAD kao domaćin i najboljih pet selekcija posle 15 kola ligaškog dela.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.