DESETOSTRUKI ŠAMPION SVETA SKUPLJA SMEĆE PO ULICAMA: Frapantne scene stižu nam iz Novog Sada!
Nenad Pagonis je morao da uzme stvar u svoje ruke, Foto: Filip Plavčić, Espreso.rs

NIJE GA SRAMOTA!

DESETOSTRUKI ŠAMPION SVETA SKUPLJA SMEĆE PO ULICAMA: Frapantne scene stižu nam iz Novog Sada!

- Nije mi teško - rekao je!

Objavljeno: 14.06.2019. 11:54h
  • 393

Verujemo da je veliki broj vas čuo za bivšeg kik-bokserskog šampiona sveta Nenada Pagonisa.

Legenda srpskog sporta među konopcima živi u Novom Sadu, a ovih dana se nervira iz jednog veoma bitnog razloga. Zbog smeća koje se u sve većim i većim količinama pojavljuje na ulicama (ne samo) tog grada i koje odatle niko ne sklanja.

Nenad Pagonis kada je davao intervju za Espreso.rs
Nenad Pagonis kada je davao intervju za Espreso.rs foto: Filip Plavčić

- Šetam gradom sada, izveo kera malo da se preznojimo... TOOOOLIKO SMEĆA na ulicama grada da me je sramota. Skupio do sada 4 kese, od toga dve sa smećem unutra i 3 plastične flaše, koje su zjapile nasred pešačke staze i poneo ih do najbližeg kontejnera. Papiriće da ne spominjem.. I nije mi teško i nije me sramota da kao jedan proslavljeni sportista, svetski šampion skupljam smece! I skupljaću ga koliko god treba dok ne pokazem svojim primerom kako treba omladina da se ponaša - napisao je, pa dodao:

- I moram da napravim komparaciju sa ovim bivšim sovjetskim zemljama iz kojih sam se vratio upravo. Iako su ekonomski mnogo slabije od nas i kao da su ostali zarobljeni u vremenu komunizma, ljudi izgleda da imaju kulturu ponašanja i kućno vaspitanje jer su tamo ulice ČISTE, BEZ IJEDNOG PAPIRIĆA, a kamoli kese ili plastične čaše! Evo upravo sada uočavam taj kontrast i bukvalno me je sramota. Posle su nam krivi političari, sistem, vladajuća stranka ...Ne sine... Sam si kriv!! Zato želim da poručim ovim mladim naraštajima koji me prate, a i ovim starijim ..."čuvajte svoju okolinu i svoj grad. Ne bacaj smeće van predvidjenog mesta za to i kada vidiš da je neko drugi bacio nemoj da ti bude teško da pokupiš! Jer ovo je naš dom. Dom koji ako mi sami ne pazimo i uništavamo, vrlo brzo ćemo sami sebi smrdeti, a svojoj deci ćemo ostaviti jednu veliku deponiju od grada - istakao je proslavljeni bokserski šampion.

Ako može on, možeš i ti...

BONUS VIDEO: 

(Espreso.rs)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media