ODBOJKAŠI OPET KROZ DRAMU DO POBEDE: Propustili 3 meč lopte u četvrtom setu, pa sve rešili u petom!
Odbojkaši Srbije su pobedili Kanadu u pet setova, Foto: Beta

Liga nacija za odbojkaše

ODBOJKAŠI OPET KROZ DRAMU DO POBEDE: Propustili 3 meč lopte u četvrtom setu, pa sve rešili u petom!

Trijumf izabranika Nikole Grbića nad domaćinom

Objavljeno: 08:28h

Srpski odbojkaši su ostvarili drugu uzastopnu pobedu na turniru 8. grupe drugog vikenda Lige nacija 2019. u Otavi. Srbija je u poslednjem, 3. kolu savladala Kanadu sa 3:2, po setovima 25:17, 24:26, 25:21, 26:28 i 15:12, posle 140 minuta igre.

Treći put je Srbija u Otavi odigrala maksimlanih pet setova (poraz od Nemačke i pobeda nad Australijom) i konačno su krenuli u seriju pobeda.

Odličan meč su odigrali izabranici Nikole Grbića nošeni fantastičnom podrškom sa tribina. Dominirala je Srbija u prvom setu, a zatim propustila šansu da povede sa 2:0, već je dozvolila Kanađanima da izjednače na 1:1.

Srpski odbojkaši su stigli i do druge pobede u Otavi
Srpski odbojkaši su stigli i do druge pobede u Otavifoto: Beta

Ono što su propustili u drugom, srpski odbojkaši su nadoknadili u trećem setu i posle bolje igre poveli sa 2:1. Imala je Srbija u četvrtom setu tri meč lopte, ali je na kraju Kanada iskoristila svoju prvu set loptu za 2:2.

U petom setu, Srbija je povela sa 4:1, pa 8:4, a Kanađani su smanjili na 9:7. Smanjila je Kanada u finišu na 12:11, Srbija povela sa 14:11, a zatim iskoristila drugu set loptu u petom setu, petu ukupno za konačnih 15:12 i trijumf od 3:2.

U selekciji Srbije, Dušan Petković je osvojio 18 poena, Milan Katić 14, Stevan Simić 13, a Božidar Vučićević 10. Za Kanađane, Vernon-Evans je upisao 24 poena, Džon Gordon Perin 17, a Artur Švarc 13.

Dušan Petković je bio naš najefikasniji igrač
Dušan Petković je bio naš najefikasniji igračfoto: Beta

Treći vikend će se odigrati od 14. do 16. juna, a Srbija će igrati u 9. grupi, u Gondomaru u Portugaliji, sa domaćinom, Brazilom i Kinom. Srbija će u utorak rano ujutro po našem vremenu iz Otave krenuti za Porto.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.