OVO SE JOŠ NE PAMTI U SVETSKOJ ATLETICI: Rusima produžena suspenzija zbog dopinga 11. put!
Atletska dvorana/Ilustracija, Foto: Promo

PRODUŽETAK

OVO SE JOŠ NE PAMTI U SVETSKOJ ATLETICI: Rusima produžena suspenzija zbog dopinga 11. put!

Rusija ima tri meseca ubedi IAAF da je dovoljno napredovala

Objavljeno:

Međunarodna atletska federacija (IAAF) produžila je suspenziju ruskim atletičarima, zbog procena da ta zemlja “nazaduje” u reformama u borbi protiv dopinga.

Rusija ima rok od tri meseca da ubedi IAAF da je dovoljno napredovala, kako bi se njeni sportisti takmičili Svetskom prvenstvu u Kataru koje je na programu od 28. septembra do 6. oktobra.

Na sastanku u Monaku, čelnici IAAF su 11. put odlučili da produže suspenziju Rusiji. Šef Radne grupe IAAF za Rusiju Rune Andersen rekao je da će IAAF sačekati kraj istrage o tome da li su ruski zvaničnici obezbedili lažnu medicinsku dokumentaciju kako bi skakaču u vis Danilu Lisenku obezbedili alibi.

On je rekao i da je zabrinut jer nije siguran da li suspendovani treneri i dalje rade sa ruskim sportistima.

Ako je tako, to dovodi u pitanje da li je Atletski savez Rusije u mogućnosti da nametne suspenzije za doping i da li su ruski atletičari prihvatili izmene u novoj antidoping kulturi – rekao je on.

IAAF je suspendovala Rusiju u novembru 2015. godine zbog rasprostranjenog dopinga njenih atletičara uz podršku i prikrivanje države. Međutim, Rusi su na velikim takmičenjima učestvovalo kao neutralni sportisti uz veoma stroge doping kontrole.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.