ODREĐENE SATNICE EP: Evo kada Srpkinje kreću u odbranu krune! Znaju se i termini Orlova!
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, Foto: AP

EVROPSKA PRVENSTVA U ODBOJCI

ODREĐENE SATNICE EP: Evo kada Srpkinje kreću u odbranu krune! Znaju se i termini Orlova!

U osminu finala u obe konkurencije plasiraće se po četiri selekcije iz svake grupe

Objavljeno:

Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) objavila je kompletnu satnicu utakmica na Evropskim prvenstvima u obe konkurencije.

Domaćini damama biće Turska, Poljska, Mađarska i Slovačka od 23. avgusta do 8. septembra. Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, aktuelni prvak Evrope, igraće u A grupi u Ankari. Srpkinje će utakmice protiv Finske, Bugarske, Francuske i Grčke odigrati od 16.00 časova po našem vremenu, dok će poslednji meč u A grupi, protiv domaćina, Turske, početi u 18.30 časova po našem vremenu.

Srbija će u prvom meču u A grupi igrati protiv Finske u petak, 23. avgusta. Drugu utakmicu u Ankari, Srbija će odigrati u nedelju, 25. avgusta protiv Bugarske, a treću u ponedeljak, 26. avgusta protiv Francuske. Seniorke Srbije će četvrti meč u A grupi odigrati u sredu, 28. avgusta protiv Grčke, a peti u četvrtak, 29. avgusta protiv Turske.

U B grupi u Lođu, pored Poljske igraće Italija, Belgija, Ukrajina, Portugalija i Slovenija, u C grupi u Budimpešti igraće Mađarska, Holandija, Hrvatska, Azerbejdžan, Rumunija i Estonija, a u D grupi u Bratislavi, Slovačka, Rusija, Nemačka, Belorusija, Španija i Švajcarska.

U konkrenciji muškaraca, Evropsko prvenstvo biće održano od 12. do 29. septembra u Sloveniji, Belgiji, Holandiji i Francuskoj. Srbija će igrati prvi meč u B grupi u Briselu protiv Nemačke, u petak, 13. septembra od 15.00 časova, dok će sve preostale utakmice odigrati u Antverpenu. Srbija će drugi meč u B grupi odgirati u nedelju, 15. septembra protiv Slovačke (18.30), a treći u pondeljak, 16. septembra protiv Španije (20.30). Četvrti meč na EP Srbija će odigrati u sredu, 18. septembra protiv Belgije (20.30), a poslednji, peti, u četvrtak, 19. septembra protiv Austrije (20.30).

U A grupi u Monpeljeu igraće Francuska, Italija, Bugarska, Portugalija, Grčka i Rumunija, u C grupi u Ljubljani igraće Slovenija, Rusija, Finska, Turska, BJR Makedonija i Belorusija, a u D grupi u Roterdamu i Amsterdamu, igraće Holandija, Poljska, Češka, Estonija, Ukrajina i Crna Gora.

U osminu finala u obe konkurencije plasiraće se po četiri selekcije iz svake grupe, a sve reprezentacije organizatori, ukoliko prođu u narednu fazu igraće na domaćem terenu bez obzira na poziciju na tabeli. U slučaju da u osmini finala treba da se sastanu dva organizatora, na primer A 1 – C 4, doći će do promene para osmine finala i zamene mesta, pa će se u osmini finala sastati C 4 (organizator) – A 2 i A 1 (organizator) – C 3.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.