ZELENOVIĆ: Policija uvela Zvezdine huligane koji su tukli navijače iz Šapca!
Nebojša Zelenović, Foto: Promo

ŠABAC OPTUŽUJE

ZELENOVIĆ: Policija uvela Zvezdine huligane koji su tukli navijače iz Šapca!

Burna uvertira meča za titulu prvaka

Objavljeno: 18:36h

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je danas da je "policija uvela huligane Crvene zvezde koji su sinoć napali navijače vaterpolista iz Šapca" tokom utakmice izmedju VK Šabac i VK Crvena zvezda.

- Obezbeđenje šabačkog bazena i organizatori utakmice su se protivili tome da bilo ko ko nema ulaznicu može da uđe, ali policija je na bočni ulaz uvela nasilnike koji su kasnije proizveli ono zbog čega se danas svi u Šapcu osećamo loše iako bi trebalo da se ponosimo pobedom naših vaterpolista - kazao je Zelenović.

foto: Promo

On je dodao da je najvažnija stvar, zbog koje je pripremio i pisma za ministra policije Nebojšu Stefanovića i načelnika Policijske uprave u Šapcu, da se "utvrdi odgovornost za sve one koji su sinoć proizveli nasilje ali i sve one koji su dozvolili da se to nasilje desi".

- Sveopšte nasilje koje se dešava u društvu i koje je potvrđeno sinoć na utakmici u Šapcu je nešto o čemu mora da se govori. Na to ne može da se žmuri i ćuti, ti izlivi besa nasilnika je nešto što je upropastilo sinoćnu utakmicu i stavilo sve nas pred odluku da li mi hoćemo da govorimo o ovom, da li želimo da ovu temu rasvetlimo i da kažemo šta se zaista desilo - istakao je Zelenović.

foto: Promo

Prema njegovim rečima, huligani su u toku utakmice preskočili ogradu na Gradskom bazenu i fizički napali građane Šapca koji su došli da gledaju finalnu utakmicu.

foto: Promo

- Neki od napadnutih Šapčana su dobili teške telesne povrede. Na delu tribine koju su preskočili huligani nalazile su se porodice s malom decom, privrednici i gosti koji su došli u Šabac. Više od 2.000 Šapčana, ali i celokupna srpska javnost, mogli su da vide na delu kako izgleda kad su oni koji krše zakon jači od organa koji treba da štite taj zakon - rekao i Zelenović.

N je zatražio od nadležnih da krivično odgovaraju svi koji su ugrozili bezbednost Šapčana.

foto: Promo

U saopštenju se dodaje da je povređenim navijačima Šapca policija rekla "da neće ići u policijsku stanicu da daju izjave, već da će to moći da urade tek u subotu u 11 časova".

foto: Promo

BONUS VIDEO:

Obe frakcije Grobara pevaju zajedno posle pobede nad FMP-om

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.