SRPKINJE SPAŠAVALE SET LOPTU PA IZDOMINIRALE: Srbija srušila Poljsku za četvrti trijumf u Ligi nacija!
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, Foto: Odbojkaški savez Srbije

LIGA NACIJA ZA ODBOJKAŠICE

SRPKINJE SPAŠAVALE SET LOPTU PA IZDOMINIRALE: Srbija srušila Poljsku za četvrti trijumf u Ligi nacija!

Rezultat meča dovoljno govori koliko su njegove izabranice bile superiorne u Belgiji

Objavljeno:

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je maksimalnu pobedu na startu turnira 12. grupe III vikenda II Lige nacija 2019. u Kortrajku.

Srbija je savladala Poljsku sa 3:0, po setovima 27:25, 25:21 i 25:22, posle 93 minuta igre. Ekipu je sa klupe predvodio Branko Kovačević, a rezultat meča dovoljno govori koliko su njegove izabranice bile superiorne u Belgiji. Iako se tokom sva tri seta vodila ravnopravna borba, Srpkinje su us završnicama bile mirnije i kvalitetnije pa je i rezultat zaslužena, maksimalna pobeda.

Prvi set je doneo mnogo uzbuđenja. Meč je bio egal, ekipe su se stalno smenjivale u vođstvu, a veću prednost stekla je Poljska u finišu - 23:21. Imale su Poljakinje koja je imala čak i set loptu, ali je Srbija izjednačila na 24:24, a zatim posle male drame i osvojila prvi set.

Slično je bilo i u nastavku. Opet su se Srbija i Poljska smenjivale u vođstvu, a posle 20 minuta Poljakinje su na drugom tehničkom tajm-autu imale minimalnu prednost - 16:15. Međutim, završnica je pripala Srpkinjama koje su osvojile drugi set sa 25:21. Nije se Poljska predavala ni u trećem setu, ali su Srpkinje uspele da slome tvrd poljski orah i da osvoje treći set sa 25:22.

Najefikasnija u srpskom timu bila je Katarina Lazović sa 18 poena, a pratile su je Jelena Blagojević sa 14 i kapiten Ana Bjelica sa 12 dok su kod Poljakinja najbolje bile Malvina Smarzek sa 19 i Natalija Merdžuk sa 11 poena.

Sledeći meč Srbija igra protiv Rusije u sredu u 17.15.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.