GROM IZ VEDRA NEBA: Najtalentovanija srpska atletičarka izabrala da se takmiči za Hrvatsku!
Andriana Vilagoš, Foto: Facebook

TEŽAK SMOR

GROM IZ VEDRA NEBA: Najtalentovanija srpska atletičarka izabrala da se takmiči za Hrvatsku!

Nismo želeli da čujemo ovakve vesti...

Objavljeno:

Kao grom iz vedra neba nam dolazi fotografija jedne od najtalentovanijih atletičarki sveta Andriane Vilagoš, bacačice koplja, u prostorijama Hrvatskog atletskog kluba ASK iz Splita, prenosi atlexrs.com.

Atletska pravila su jasna, da bi mogao da nastupaš za neku reprezentaciju moraš da budeš član nekog atletskog kluba iz zemlje.

Andriana je članica Sente, međutim juče je došla informacja da je sa svojom majkom i trenerom Đerđom, bila u Splitu kako bi potpisala pristupnicu ovom klubu.

Hrvatska nije imala pravilnik o dvojnoj registraciji, odnosno da neki atletičar može da nastupa i za klub iz Srbije i Hrvatske, kao što je to primer ove godine sa Majom Ćirić i Emirom bekrićem koji pored trčanja za Partizan 1945 trče i za ljubljanski MASS.

Međutim, u kratkom razgovoru sa selektorom Zukovićem saznali smo da je od nedavno AS Hrvatske donelo odredbu po kojoj je dvojna registracija moguća i jedna od prvih koja će ovu mogućnost iskoristiti je upravo srpsko čudo od deteta u bacanju koplje.

Podsetimo, veliku bitku je vodio ASS oko Andriane Vilagoš, kako sa rukometnim savezom naše zemlje tako i sa mađarskim atletskim i rukometnim savezima. Na kraju smo pebedili. Andriana je dobila stipendiju i trenera Dragišu Đorđića.

Biće zanimljivo videti kako će se ova saradnja sa splićanima razvijati. Da li je ovo možda pokušaj tamošnjeg saveza da se dokopa svetskog čuda ili su ipak samo sportski tazlozi maloga kluba u pitanju videćemo.

Kao stoji u saopštenju ASK Split radi se o najvećem pojačanju kluba u istoriji kluba.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/atlexrs.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.