NE MOŽE NIŠTA BEZ SRBA: Petar Nenadić sa 12 golova odveo Vesprem u finale Lige šampiona!
Majstorska partija Petra Nenadića, Foto: EPA

liga šampiona, f4

NE MOŽE NIŠTA BEZ SRBA: Petar Nenadić sa 12 golova odveo Vesprem u finale Lige šampiona!

Serijom od 4:0, kod rezultata 18:18, Vesprem stiče ključnu prednost, koju Kjelce nije uspelo da sustigne iako je dva puta prilazilo na samo gol minusa

Objavljeno:

Nemački Keln još jednom je domaćin fajnal-fora Lige šampiona u rukometu.

U prvom polufinalu sastali su se mađarski Vesprem i poljski tim Vive Kjelce. Trijumf je ostvario Vesprem rezultatom 33:30, a najzaslužniji za to je srpski internacionalac Petar Nenadić, koji je postigao 12 golova, mahom u drugom poluvremenu, kada je pobednik i odlučen.

Vesprem je poveo sa 4:0, a u tim trenucima na golu je blistao Arpad Šterbik. Međutim, nekadašnji reprezentativac Srbije se povredio u 18. minutu, a Mađari su ostali i bez Blagotinšeka, koji je dobio crveni karton, pa su se Poljaci, mic po mic, primakli i na odmor se otišlo sa 13:13.

U nastavku se razgoropadio Petar Nenadić, kome je ovo prvo učešće na Fajnal foru, a Šterbika je na golu odmenio fantastični Mikler. Serijom od 4:0, kod rezultata 18:18, Vesprem stiče ključnu prednost, koju Kjelce nije uspelo da sustigne iako je dva puta prilazilo na samo gol minusa. Kod 29:28 Vesprem, zahvaljujući Nenadiću i Lekaju pravi 3:0 i to je bio kraj nada Poljaka da mogu u finale.

U ekipi Vesprema, kome je ovo četvrto finale Lige šampiona, kao što smo već pomenuli najefikasniji bio je Nenadić sa čak 12 golova, uz samo dva promašaja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.