SRPKINJE JEDNOM NOGOM NA SVETSKOM PRVENSTU: Poljakinje ponižene u Zrenjaninu!
Ženska rukometna reprezentacija savladala je Poljsku, Foto: EPA/Eddy Lemaistre

baraž za sp

SRPKINJE JEDNOM NOGOM NA SVETSKOM PRVENSTU: Poljakinje ponižene u Zrenjaninu!

Srbija je u Zrenjaninu deklasirala Poljsku i na revanš, koji se igra narednog četvrtka u Lubinu, putuje sa kapitalom od 14 golova

Objavljeno:

Ubedljivom pobedom u prvoj utakmici baraža rukometašice Srbije su napravile veliki korak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo 2019. godine.

Srbija je u Zrenjaninu deklasirala Poljsku sa 33:19 i na revanš, koji se igra narednog četvrtka u Lubinu, putuje sa kapitalom od 14 golova.

Selekcija koju vodi Ljubomir Obradović odigrala je ceo meč na visokom nivou, a već u 10. minutu stekla je solidnu prednost od 5:1. Na poluvremenu su srpske devojke imale plus 6 (17:11), da bi na početku drugog dela utakmice definitivno rešile pitanje pobednika.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije
Ženska rukometna reprezentacija Srbije foto: EPA/Eddy Lemaistre

Posle serije od 6:1, Srbija je u 38. minutu povela sa 23:12, a sredinom drugog poluvremena stekla je i prednost od 14 golova, koju je sačuvala do kraja utakmice.

Najefikasnije u našem timu bile su Jovana Stoiljković sa sedam golova, Kristina Liščević i Jelena Lavko su postigle po šest, a Katarina Krpež-Šlezak pet golova.

Svetsko prvenstvo se održava u decembru 2019. u Japanu i biće to šansa da naš tim izbori plasman na Olimpijske igre 2020. godine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.