SVE JE U NIKIJEVOM ZNAKU: Hamilton slavio u Kneževini pa se emotivnom porukom oprostio od Laude!
Luis Hamilton, Foto: AP/Luca Bruno

VELIKA NAGRADA MONAKA

SVE JE U NIKIJEVOM ZNAKU: Hamilton slavio u Kneževini pa se emotivnom porukom oprostio od Laude!

To je bio Britančev 77. trijumf u karijeri i četvrti u sezoni 2019

Objavljeno:

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je u trci Formule 1 za Veliku nagradu Monaka i tako uvećao prednost u generalnom plasmanu.

To je bio Britančev 77. trijumf u karijeri i četvrti u sezoni 2019. Mercedesov vozač je sve vreme trku držao pod kontrolom iako je imao problema sa prednjim levim pneumatikom. Pozicija Hamiltonu nije bila ugrožena samo zbog pneumatika već i zbog vozača Red Bula Maksa Ferštapena koji je stalno na njega vršio pritisak.

Do kontakta dva bolida došlo je u pretposlednjem krugu kada je Ferštapen očešao zid i izgubio dobru poziciju da pretekne Hamiltona. Zbog toga je pokrenuta istraga.

Iako je kroz cilj prošao kao drugi, vozač Red bula je kažnjen sa pet sekundi zato što je prilikom izlaska iz boksa udario u Valterija Botasa pa je završio na četvrtom mestu. Incident Ferštapena i Botasa je iskoristio Sebastijan Fetel koji je završio trku na drugom mestu. Peti je bio Pjer Gasli iz Red Bula, šesti Karlos Sainc (Meklaren), sedmi i osmi bili su vozači Toro Rosa Danil Kvjat i Aleksandar Albon, deveti Danijel Rikardo (Reno), a deseti Roman Grožan (Has).

U generalnom plasmanu, vodi Hamilton sa 137 poena, a drugi je njegov klupski kolega Botas sa 120. Naredna trka na programu je 9. juna za Veliku nagradu Kanade.

Vikend u Kneževini protekao je u znaku sećanja na legendarnog Nikija Laudu koji je preminuo u ponedeljak.

Vozači, timovi i navijači su odavali počast trostrukom svetskom šampionu. Na bolidima su bile ispisane poruke zahvalnosti Laudi, a svi vozači na stazu su došli noseći crvene kačkete, na kojima je bilo ispisano Niki.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.