Reprezentativac Srbije pojačao vicešampiona Hrvatske!
Navijači Srbije, Foto: Dado Đilas

ZVANIČNO!

Reprezentativac Srbije pojačao vicešampiona Hrvatske!

Prethodne sezone je igrao u Španiji, sada se vratio na Balkan

Objavljeno: 13:52h

Živan Pešić je potpisao trogodišnji ugovor sa hrvatskim vicešampionom Nekseom, prenosi Sportski žurnal. Reprezentativni pivot će tako, uz Mihaila Radovanovića, biti drugi Srbin u redovima Našičana koje sa klupe predvodi jedan iz ešalona vrlo darovitih mladih trenera Hrvoje Horvat.

Pešić je prethodne dve sezone nosio dres španskog Ademar Leona sa kojim je bio i vicešampion ASOBAL-a i učesnik Lige šampiona.

Živan Pešić
Živan Pešić foto: EPA/Jcasares

Iako ima 26 godina ovaj rođeni Bačkopalančanin može da se pohvali popriličnim, internacionalnim iskustvom igrajući za Vesprem četiri sezone, potom godinu i po u Celje, potom je nosio dres Partizana i Vojvodine odakle je otišao u Ademar Leon.

Kontakt sa rukovodstvom Našičana uspostavljen je još u vreme kvalifikacionih mečeva Srbije i Hrvatske u aprilu da bi do finalizacije pregovora došlo poslednjih dana sezone na izmaku.

Jedan od presudnih faktora da Živan izabere baš „gromove” je i blizina njegovog rodnog grada, ali i visoke ambicije Našičana u SEHA ligi i Kupu EHF. Pešić će na mestu pivota zameniti Marina Šipića koji se nedavno preselio u PPD Zagreb.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Žurnal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.