NEMOĆNA SRBIJA: Raspoložene Turkinje očitale lekciju Srpkinjama u sred Beograda!
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, Foto: Odbojkaški savez Srbije

ODBOJKAŠKA LIGA NACIJA

NEMOĆNA SRBIJA: Raspoložene Turkinje očitale lekciju Srpkinjama u sred Beograda!

To je prvi poraz Srpkinja u takmičenju u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu

Objavljeno:

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od Turske u trećem kolu prve nedelje Lige nacija.

To je prvi poraz Srpkinja u takmičenju u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu. Turkinje su slavile sa 3:0, po setovima 25:19, 25:23, 25:20. Oba tima su slavila u prva dva kola, a gošče su bile mnogo bolje i zasluženo pobedile. Ni u jednom momentu, Srbija nije uspela da zapreti raspoloženim Turkinjama, a da je uspela da osvoji drugi set pri rezultatu 22:22, možda bi i ishod meča bio drugačiji.

Turska je meč počela rasterećenije, mnogo bolje odigrala prvi seti koji je rešila u svoju korist sa 25:19. Nikako izabranice Zorana Terzića nisu uspevale da pronađu ritam koji ih je krasio na ranijim takmičenjima pa je selektor morao da izvrši nekoliko promena.

To je urodilo plodom pa su svetske šampionke u drugom setu bile mnogo bolje, ali Turska nije pokazivala strah. U finišu drugog seta, gostujuće odbojkašice su još malo popravile igru i povele sa 2:0. Slična priča se ponovila i u trećoj deonici i na kraju je Turska slavila.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nerešiva enigma za srpsku odbranu bila je Ebrar Karakurt koja je osvojila Tursku sa 20 poena, Hande Baladin je upisala 11, a Kubra Čaliskan i Meliha Ismailoglu su završile meč sa po osam. Kod srpskog tima, jedino je Tijana Bošković imala dvocifren učinak sa 15 poena, Brankica Mihajlović je pratila sa devet, a Mina Popović i Stefana Veljković su zabeležile po pet.

U drugoj utakmici u dvorani "Alekdsandar Nikolić" reprezentacija Holandije je sa 3:0 bila bolja od Južne Koreje, a Srbiju sledeće nedelje u takmičenju Liga nacija u Koneljanu očekuju dueli sa Italijom, SAD i Dominikanskom Republikom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.