SJAJAN START ODBOJKAŠICA: Srpkinje zbrisale Holandiju!
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, Foto: Odbojkaški savez Srbije

ODBOJKAŠKA LIGA NACIJA

SJAJAN START ODBOJKAŠICA: Srpkinje zbrisale Holandiju!

Aktuelne svetske i evropske šampionke potpuno su demolirale protivnice

Objavljeno: 22:48h

Reprezentacija Srbije sjajno je počela takmičenje u drugoj Ligi nacija.

U Beogradu, u okviru turnira prvog vikenda izabranice Zorana Terzića su počistile Holandiju sa 3:0, po setovima 25:15, 25:22, 25:19. Nošene podrškom pred oko 4.000 gledalaca u dvorani "Aleksandar Nikolić", aktuelne svetske i evropske šampionke potpuno su demolirale protivnice. Prava borba viđena je u drugom setu, ali su Srpkinje preokrenule i rešile i taj deo igre u svoju korist.

Domaće su odlične otvorile utakmicu i posle prvog tehničkog tajm- auta povele sa 8:2. Holanđanke su uspele da odličnim servisima naprave seriju 5:1 i primaknu se na 9:7. Ponovo su Srpkinje pojačale ritam i na drugom tehničkom tajm-autu povele sa 16:10, a u istom ritmu su i nastavile i rešile prvu deonicu sa 25:15.

Da Holandija nije mačiji kašalj, pokazalo se u drugom setu. Gostujuće odbojkašice su popravile igru u odbrani i povele sa 9:7. Srpkinje su pokazale još jednom šampionski karakter i preokrenule na 12:11. Do kraja seta se vodila prava bitka, ali je u završnici proradila kapiten Brankica Mihajlović koja je bila i najzaslužnijia za osvajanje drugog seta - 25:22. U trećem setu, bilo je jasno ko će slaviti. Igra gošći se potpuno raspala pa su Srpkinje letele po terenu i povele sa 14:5 i na kraju slavile sa 25:19.

U reprezentaciji Srbije, najefikasnija je bila Tijana Bošković sa 25 poena, a pratila ju je Brankica Mihajlović sa 11. Holandski tim je predvodila Nikol Oude Lutihuis sa osam poena. Pobedom se Srbija pridružila Turskoj koja je u prvom meču turnira u Beogradu pobedila Južnu Koreju maksimalnim rezultatom. U sredu, u 17 časova rival Srbiji biće Južna Koreja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.