ZORAN TERZIĆ RASPALIO: Ovo je neizdrživo! Uslovljavaju nas!
Učesnici prvog turnira Lige nacija u odbojci, Foto: Odbojkaški savez Srbije

ODBOJKAŠKA LIGA NACIJA

ZORAN TERZIĆ RASPALIO: Ovo je neizdrživo! Uslovljavaju nas!

Zbog obaveza u klubovima i oporavka od napornih sezona, izabranice Zorana Terzića nastupaće pred domaćom publikom u kombinovanom sastavu

Objavljeno:

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije u Beogradu počinje takmičenje u drugoj Ligi nacija.

Zbog obaveza u klubovima i oporavka od napornih sezona, izabranice Zorana Terzića nastupaće pred domaćom publikom u kombinovanom sastavu. Srpski selektor je rekao da su svi timovi prinuđeni da kombinuju sastave pošto je raspored prvog takmičenja u sezoni neizdrživ.

- Liga nacija je takmičenje koje nas uslovljava sa svih strana bukvalno, vezano i za termine, putovanja, vezano za to da igračice nemaju nikakav odmor i, na kraju, da nema nimalo vremena za trening. Pravi nam situaciju da moramo da kombinujemo, da igramo s nekim drugim sastavima jer ovaj raspored koji je napravljen je jednostvano neizdrživ i nije moguće da svi igrači igraju tokom cele sezone – rekao je Terzić na konferenciji za novinare.

Sastav ženske odbojkaške reprezentacije Srbije za Ligu nacije
Sastav ženske odbojkaške reprezentacije Srbije za Ligu nacije foto: Odbojkaški savez Srbije

Na startu druge Lige nacija, svetske i evropske šampionke, igraće u četvrtoj grupi prvog vikenda u dvorani “Aleksandar Nikolić” u Beogradu. U prvom kolu Srbija će u utorak igrati protiv Holandije od 20 časova. U sredu će odbojkašice Srbije igrati protiv Južne Koreje od 17, a u poslednjem kolu dan kasnije protiv Turske od 20.

Biće novih igrača, sigurno da to neće biti ona postava koja je osvojila Svetsko prvenstvo, ali mislim da će domaća publika biti dovoljan motiv da i ove mlađe igračice odrade to na pravi način i steknu neophodno iskustvo za dalja takmičenja – dodao je selektor Srbije.

Brankica Mihajlović biće kapiten Srbije na prvom vikendu Lige nacija
Brankica Mihajlović biće kapiten Srbije na prvom vikendu Lige nacija foto: Odbojkaški savez Srbije

Kapiten Srbije Brankica Mihajlović rekla je da joj je drago što će nacionalni tim posle nekoliko godina igrati u Beogradu.

Drago mi je što ćemo imati priliku da igramo u Beogradu posle četiri-pet godina. Nadam se da će beogradska publika doći da nas podrži. Ove godine smo u nešto izmenjenom sastavu, biće dosta mlađih igračica i nadam se da će im ovo biti dobra prilika da steknu iskustvo – rekla je Mihajlovićeva.

Finalni turnir na programu je od 3. do 7. jula u Nanđingu u Kini. Pored Kine na Finalnom turniru će nastupiti i 5 najuspešnijih selekcija sa ukupne tabele posle 15 odigranih utakmica.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.