POJAVILA SE NAJLUĐA ATLETSKA DISCIPLINA - BEERMILE! Ne znamo čoveka koji je neće obožavati!
Takmičenje u Bir Majlu, Foto: Printscreen/Youtube

NOVA ATLETSKA DISCIPLINA

POJAVILA SE NAJLUĐA ATLETSKA DISCIPLINA - BEERMILE! Ne znamo čoveka koji je neće obožavati!

Atletsko takmičenje "Bir Majl" spaja rekreaciju i ispijanje piva

Objavljeno:

Zabava koja je zaludela Amerikance polako napušta granice SAD i širi se planetom.

Atletsko takmičenje "Bir Majl", u prevodu "Pivska milja" spaja rekreaciju i ispijanje piva. Poenta je da se što brže popiju četiri piva pre svakog od od četiri kruga na atletskom stadionu (400 metara), odnosno posle istrčane jedne milje.

Takmičenja budu održana na atletskim stazama na kojima je dužina kruga 400 metara i na kojima je označena linija od jedne milje (1,609.344 metara). Takmičari treba da istrče četiri kruga i svaki se započinje novim pivom. Kada starter da znak za početak trke, učesnici imaju 10 metara od crte za milju do starta za 400 metara da ispiju flašu piva od 250 mililitara. Kada to učine mogu da pređu start i počnu da trče. Kada dođu do linije od jedne milje uzimaju novo pivo i dok ga ne popiju ne počinju da trče novi krug. Postupak se ponavlja četiri puta, a kraj trke označava protrčavanje kroz cilj.

Takmičenje je nastalo u Americi gde vode statistiku i beleže svetske rekorde. Trenutni rekorder je Kanađanin Kori Belmor koji je stazu od 1.600 metara pretrčao i litar piva popio za 4 minuta, 33 sekunde i 6 stotinki.

U Srbiji je "Bir Majl" održan nekoliko puta na stadionu u Košutnjaku, a u Hrvatskoj je prvi put promovisano u sklopu atletskog mitinga Agram. Dvoboj srpskih i hrvatskih trkača biće održan početkom juna kada će se konačno dobiti odgovro na pitanje ko je bolji u trčanju i ispijanju piva Srbi ili Hrvati.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.