SKANDAL! Najbolji srpski skijaš tužio kompaniju jer je neovlašćeno iskoristila njegov lik za reklamu!
Marko Vukićević, Foto: M2Communications/Printscreen/Facebook

NEVEROVATAN PROPUST

SKANDAL! Najbolji srpski skijaš tužio kompaniju jer je neovlašćeno iskoristila njegov lik za reklamu!

Šveđani, kakav je ovo način?

Objavljeno:

Švedska kompanija Coop, neovlašćeno je iskoristila fotografije srpskog skijaša Marka Vukićevića iz 2017. godine, na reklamnim plakatima u cilju promocije prehrambenih proizvoda, tokom trajanja Svetskog prvenstva u skijanju (Are 2019.).

Srpski reprezentativac u skijanju Marko Vukićević, koji je nastupio na Svetskom prvenstvu u Areu, neprijatno je iznenađen saznanjem da se njegov lik, bez njegovog saznanja, našao na reklamnim plakatima i na društvenim mrežama kompanije Coop.

Sporni plakat
Sporni plakat foto: M2Communications/Printscreen/Facebook

- Neprijatno sam iznenađen da je tako velika, renomirana i ugledna kompanija kao što je Coop, na takav način, neovlašćeno, za potrebe promocije i u cilju povećanja prodaje svojih proizvoda, iskoristila moj lik. Nisam bio u mogućnosti da odlučujem da li će moja fotografija biti javno objavljena, pa je stvoren i pogrešan utisak da podržavam proizvode koji se reklamiraju, što nije u skladu sa mojim sportskim likom. Moja prava su prekršena i moj lik iskorišćen u komercijalne svrhe pa ću epilog verovatno potražiti na sudu – izjavio je Marko Vukićević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.