ORLOVI UHVATILI ZALET: Odbojkaši počeli pripreme za Ligu nacija!
Odbojkaška reprezentacija Srbije, Foto: Odbojkaški savez Srbije

DRUGA LIGA NACIJA

ORLOVI UHVATILI ZALET: Odbojkaši počeli pripreme za Ligu nacija!

Selektoru Nikoli Grbiću javila su se 22 igrača, a ostali će se priključiti pripremama po završetku obaveza u klubovima

Objavljeno: 21:29h

Odbojkaška reprezentacija Srbije, četvrtoplasirana na Svetskom prvenstvu 2018. godine i bronzana sa EP 2017, počela je pripreme za Drugu Ligu nacija 2019.

Najbolji odbojkaši Srbije okupili su se u utorak u beogradskom hotelu "Kraun Plaza", a treniraće u dvorani "Impuls". Selektoru Nikoli Grbiću javila su se 22 igrača, a ostali će se priključiti pripremama po završetku obaveza u klubovima i u zavisnosti od dogovora sa selektorom.

Nikola Grbić
Nikola Grbić foto: Odbojkaški savez Srbije

Predsednik OSS Zoran Gajić je pozdravio Orlove i poželeo im još jednu uspešnu reprezentativnu sezonu. Na okupljanju su bili tehničari Nikola Jovović, Andirja Vilimanović, Aleksa Batak i Vuk Todorović, korektori Dušan Petković, Božidar Vučićević i Lazar Dodić, libera Neven Majstorović, Nikola Peković i Stefan Negić, blokeri Petar Krsmanović, Aleksandar Okolić, Nemanja Mašulović, Stevan Simić i Stefan Kovačević i primači Lazar Ćirović, Milan Katić, Miran Kujundžić, David Mehić, Pavle Perić, Luka Tadić i Danilo Pavlović.

Zoran Gajić se obratio odbojkašima
Zoran Gajić se obratio odbojkašima foto: Odbojkaški savez Srbije

Srpska reprezntacija biće domaćin 4. grupe I vikenda Lige nacija od 31. maja do 2. juna selekcijama Francuske, Rusije i Japana u dvorani SPC "Vojvodina" u Novom Sadu. Srbija će u 1. kolu, u petak, 31. maja, igrati protiv Japana od 17 časova. U 2. kolu, u subotu, 1. juna, odmeriće snage sa Francuskom od 19 sati, a u poslednjem, 3. kolu, u nedelju, 2. juna, protiv Rusije od 19 sati.

Nikola Grbić i Aleksandar Okolić
Nikola Grbić i Aleksandar Okolić foto: Odbojkaški savez Srbije

U okviru II vikenda (7.-9. jun), Srbija će gostovati u Kanadi (8. grupa), a rivali će joj, pored domaćina, biti Nemačka i Australija. Treći vikend će se odigrati od 14. do 16. juna, a Srbija će igrati u 9. grupi, u Portugaliji, sa domaćinom, Brazilom i Kinom. U okviru IV vikenda (14. grupa), od 21. do 23. juna, naša selekcija će igrati u Italiji, a rivali će joj biti i Argentina i Poljska. Poslednji, V vikend je na programu 28.-30. juna. Izabranici Nikole Grbića će odmeriti snage u 19. grupi u Bugarskoj, sa domaćinom, Iranom i SAD.

Orlovi kuju plan za novu medalju
Orlovi kuju plan za novu medalju foto: Odbojkaški savez Srbije

Finalni turnir će se odigrati od 10. do 14. jula u Čikagu. Pored SAD, plasman na finalni turnir će izboriti pet najuspešnijih selekcija sa ukupne tabele posle 15 odigranih utakmica.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.