BEZ OBJAŠNJENJA, SELEKTOR NE ZNA O ČEMU SE RADI: Jedna od najboljih srpskih odbojkašica nije došla na pripreme!
Za Srbiju neće igrati neke od najboljih igračica u Ligi nacija, Foto: Dado Đilas

Iako je pozvana

BEZ OBJAŠNJENJA, SELEKTOR NE ZNA O ČEMU SE RADI: Jedna od najboljih srpskih odbojkašica nije došla na pripreme!

Izgleda da postoji određeni problem u redovima šampionki sveta koje je oduvek krasilo veliko drugarstvo

Objavljeno:

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Bugarsku sa 3:1 u pripremnom meču pred početak Lige nacija, a selektor Zoran Terzić je istakao da je zadovoljan sa onim što je video.

- Teško je pričati o tome da li smo zadovoljni ili nismo. Sasvim je normalno da u ovom stadijumu priprema, kada smo se tek okupili, neke stvari ne mogu da funkcionišu na pravi način. Prvo, zato što smo se skupili pre sedam dana, a drugo zato što smo protiv Bugarske igrali u šarenolikom sastavu, najblaže rečeno. Bilo je vrlo malo igrača koje su bile u Japanu na Svetskom prvenstvu. Ali, mogu da kažem da sam zadovoljan onim što su devojke pokazale, u smislu tih osnovnih stvari koje potenciramo. Neke obaveznu igru, da je tako nazovem, sprovele su dobro tokom cele utakmice. Kapiraju neke stvari i to ide svojim tokom. Devojke su radne, vredne, pokušavaju da napreduju i da nauče nešto novo na svakom treningu ili na utakmici. Biće to sigurno i mnogo bolje - rekao je Terzić.

Zoran Terzić i Maja Ognjenović
Zoran Terzić i Maja Ognjenovićfoto: ossrb.org

Imao je i reči hvale za mlade igračice koje su dobile šansu da zaigraju na ovom susretu.

- Zadovoljan sam podmlatkom. To su uglavnom devojke koje igraju u našoj ligi. Mlade su, to je juniorski uzrast, možda su godinu ili dve starije. Tek su na početku svoje karijere i logično bi bilo da mnogo toga ne mogu da ispune, posebno sa taktičke strane. Ja sam prijatno iznenađen kako one to rade. Neke stvari zavise od fizičke konstitucije, skočnosti i motorike. Ne mogu sve igračice da budu Tijana Bošković, ali one pružaju na terenu ono što mogu. Kao što sam već rekao, svaki dan su sve bolje i bolje.

Na pitanje koje odbojkašice će propustiti ovo takmičenje, Terzić je naveo tu neće biti nekih standardnih reprezentativki, ali da ne zna kakva je situacija sa Jovanom Stevanović koja se nije pojavila na pripremama, iako je pozvana.

Jovana Stevanović se nije pojavila na pripremama iako je pozvana
Jovana Stevanović se nije pojavila na pripremama iako je pozvanafoto: ossrb.org

- Maja Ognjenović i ja imamo dogovor da ne igra Ligu nacija. Milena Rašić takođe propušta Ligu nacija, mnogo ih ima. Oba dizača propuštaju. Stefana će, iako 18. igra finale Lige šampiona, doći za taj turnir u Beogradu. Koliko će igrati, videćemo. Zavisi od toga u kakavom stanju dođe. Maja Aleksić je još uvek u klubu, sutra igra finale Kupa, priključiće nam se za neki dan. Tijana Bošković je tu, kao i Ana Bjelica. Silvija Popović ima neke probleme sa povredom koje treba da zaleči do, ja se nadam, kraja juna meseca. Jedino sa Jovanom Stevanović je situacija takva da ne znam šta da vam kažem. Ona je pozvana na pripreme, ali nije došla - zaključio je strateg naše selekcije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.