SELEKTOR SRBIJE KANDIDAT ZA NAJBOLJEG TRENERA SVETA: Ono što je Obradović uradio nikome pre nije uspelo!
Ljubomir Obradović, Foto: EPA/Jose Coelho

SJAJNO

SELEKTOR SRBIJE KANDIDAT ZA NAJBOLJEG TRENERA SVETA: Ono što je Obradović uradio nikome pre nije uspelo!

Svetska rukometna federacija (IHF) će 21. maja dodeliti nagradu najboljim stručnjacima za prethodnu godinu

Objavljeno:

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović nalazi se među kandidatima za najboljeg trenera na svetu u 2018. godini.

Svetska rukometna federacija (IHF) će 21. maja dodeliti nagradu najboljim stručnjacima za prethodnu godinu u muškom i ženskom rukometu, a najbolji će biti onaj strateg koji dobije najviše glasova trenera, igrača i navijača.

Ljubomir Obradović sa reprezentativkama Srbije
Ljubomir Obradović sa reprezentativkama Srbije foto: EPA/Eddy Lemaistre

Među kandidate za laskavo priznanje je srpskog selektora svrstala nesvakidašnja situacija u kojoj se našao. U 2018. godini, Obradović je predvodio i mušku i žensku reprezentaciju Srbije i obe je doveo na velika takmičenja u razmaku od samo sedam dana. Prvo je dame odveo na Evropsko prvenstvo, a zatim Orlove na Svetsko.

U trenerskoj karijeri, Obradović je vodio Belanenses, Crvenu zvezdu, Partizan, Madeiru, Vardar, Isavu, Lovćen i Porto. Bio je selektor Jugoslavije, Crne Gore i Srbije. Sa juniorskom reprezentacijom je osvojio zlato na Svetskom prvenstvu u Atini 2000. godine. Osvojio je 20 trofeja, od toga šest šampionskih titula sa Portom, pa ga je Rukometni savez Portugalije proglasio za najzaslužnijeg čoveka za razvoj rukometa u toj zemlji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.