KAO DA JE MOGLO DA BUDE DRUGAČIJE: Kenijci dominirali Beogradom!
Beogradski maraton, Foto: Starsport©

32. BEOGRADSKI MARATON

KAO DA JE MOGLO DA BUDE DRUGAČIJE: Kenijci dominirali Beogradom!

U Trci zadovoljstva učestvovao je i vaterpolo reprezentativac Sava Ranđelović koji je uručio pehare pobednicima

Objavljeno:

Kenijac Isak Kiprop Ruto i njegova zemljakinja Džudit Džeptum Korir pobednici su 32. Beogradskog maratona, na kome je učestvovalo 8.000 trkača.

Stazu od 42.195 metara, Ruto je istrčao za 2:16,54. Drugi je bio njegov sunarodnik Vinsent Kiplagat Kipto (2:19,29), a treći kroz cilj je prošao Benson Kimutai Čeriot, takođe iz Kenije.

Isak Kiprop Ruto je pobedio na Beogradskom maratonu
Isak Kiprop Ruto je pobedio na Beogradskom maratonu foto: Starsport©

U konkurenciji dama, Korir je maratonsku deonicu istrčala za 2:45.04, ostavivši iza sebe zemljakinju Rosinu Džepkosgei Kiboino (2:46.09) i Srpkinju Nevenu Jovanović (3:00.37).

- Najlepša slika je otišla u svet, duh prijateljstva, sporta i zajedništva i dve poruke: da smo grad sporta i da smo grad dobročinstva - izjavio je Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda.

Džudit Džeptum Korir
Džudit Džeptum Korir foto: Starsport©

U Trci zadovoljstva učestvovao je i vaterpolo reprezentativac Sava Ranđelović koji je pružio podršku kampanji "Rak je izlečiv" za nabavku magnetne rezonance za Klinički centar Srbije.

1 / 5 Foto: Starsport©

On je uručio i pehare trkačima.

- Mi smo danas zajedno prešli pet kilometara dugu trasu bez napora znajući da je svaki korak koji napravimo, korak ka nabavci neophodne dijagnostike za Klinički centar koji zbrine najviše pacijenata u toku godine. U sportu, kao i u životu najveće pobede se dobijaju srcem. Maraton je svojevrstan trijumf volje, gde pored fizičke spremnosti veliku ulogu igra i mentalna snaga. Zadovoljstvo mi je što sam danas učestvovao u Maratonu u najboljem mogućem društvu, i što smo svi zajedno pokazali da možemo da se borimo za humanost, ali i da brinemo o svom zdravlju. Sport i fizička aktivnost, koji su suština ove manifestacije, jedan su od najznačajnijih vidova preventive i moćno oružje u borbi protiv bolesti - rekao je Sava Ranđelović.

Vaterpolista Sava Rnđelović sa maratonkom Nevenom Jovanović
Vaterpolista Sava Rnđelović sa maratonkom Nevenom Jovanović foto: Starsport©

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.