ODRŽANA JE 1.000 TRKA FORMULE 1: Mercedes nastavio dominaciju, a pobedio je...
Luis Hamilton je pobedio u 1.000 trci Formule 1, Foto: EPA/Diego Azubel

Velika nagrada Kine

ODRŽANA JE 1.000 TRKA FORMULE 1: Mercedes nastavio dominaciju, a pobedio je...

Prve dve pozicije su pripale vodećim vozačima i vodećoj ekipi na tabeli

Objavljeno: 10:14h

Zlatnim slovima će u istoriji Formule 1 stajati ispisano da je u 1.000 trci od kada postoji to takmičenje kao takvo pobedu odneo Luis Hamilton.

Vozač Mercedesa je trijumfovao i na drugoj trci zaredom u novoj sezoni najbržeg cirkusa na svetu, te tako stigao i do svog 75. trijumfa u karijeri.

Iza njega su se plasirali Valteri Botas, Hamiltonov timski kolega, i Sebastijan Fetel iz Ferarija.

Vozači Mercedesa su zauzeli prve dve pozicije na trci
Vozači Mercedesa su zauzeli prve dve pozicije na trcifoto: AP

Odluka o pobedniku ove jubilarne trke pala je već na prvoj krivini kada je Hamilton odmah iskoristio priliku da prestigne klupskog kolegu Botasa koji je startova sa pol-pozicije.

Do kraja nije bilo nikakvih većih uzbuđenja, osim onoga što su zakuvali čelnici Ferarija sa svojim vozačima, s obzirom da dvojac iz Mercedesa niko nije uspeo da ugrozi na prve dve pozicije.

Ferari je bio odmah iza Mercedesa
Ferari je bio odmah iza Mercedesafoto: EPA/Wu Hong

Ali su zato iz boksa Ferarija javili Šarlu Lekleru da se skloni s puta svom kolegi Fetelu pod izgovorom da ima isti ritam kao i vodeći Hamilton, ali je Nemac u stvari samo srljao iz greške u grešku i na kraju i svog kolegu Leklersa koštao 4. mesta na trci, jer se tu ugurao Maks Ferštapen.

Posle tri trke, Hamilton na čelu generalnog plasmana ima 68 bodova, šest više od Botasa, a prati ih Ferstapen sa 39. U poretku konstruktora, Mercedes je ubedljiv sa 130 bodova, ispred Ferarija sa 73. Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Azerbejdžana 28. aprila.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.