SAVIĆEVI DELFINI DOBILI RIVALE: Grupa smrti čeka Srbiju u Južnoj Koreji!
Vaterpolisti Srbije dobili su rivale na Svetskom prvenstvu, Foto: Starsport©

ŽREB ZA SP

SAVIĆEVI DELFINI DOBILI RIVALE: Grupa smrti čeka Srbiju u Južnoj Koreji!

Žreb za Svetsko prvenstvo je održan u Zagrebu

Objavljeno:

Vaterpolo reprezentacija Srbije dobila je rivale na Svetskom prvenstvu koje je na programu od 12. do 28. jula u Južnoj Koreji.

Delfini Dejana Savića igraće u grupi A, a protivnici će im biti Crna Gora, Grčka i Južna Koreja. Grupu B čine SAD, Hrvatska, Kazahstan i Australija, u grupi C Južna Afrika, Novi Zeland, Španija i Madjarska, a u grupi D Brazil, Nemačka, Italija i Japan.

Žreb za Svetsko prvenstvo je održan u Zagrebu, a srpski vaterpolisti će prvo ukrstiti koplja sa Crnogorcima 15. jula, dva dana kasnije sledi duel sa selekcijom domaćina, a 19. jula sastaće se sa Grčkom. Ukoliko osvoje prvo mesto izabranici selektora Dejana Savića biće slobodni do 23. jula, za kada je zakazano četvrtfinale, a rival u tom duelu biće im bolji iz meča drugoplasiranog iz grupe C i trećeplasiranog iz grupe D. Ako srpski vaterpolisti budu bili treći ili četvrti u grupi, 21. jula će se sastati sa timom koji je grupnu fazu završio na drugom ili trećem mestu grupe B.

Na prethodnom Svetskom prvenstvu održanom u Budimpešti, zlato je osvojila Hrvatska koja je u foinalu bila bolja od Mađarske, dok je Srbija bila treća.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.