UŽAS NA MMA, ZA SVE JE KRIVA DROGA: Borac umro posle nokauta i četiri srčana udara!
Mateus Fernandes, Foto: Printscreen

TRAGEDIJA

UŽAS NA MMA, ZA SVE JE KRIVA DROGA: Borac umro posle nokauta i četiri srčana udara!

Bilo je šokantno, borili su mu se za život te ga je ubrzo hitna odvezla u bolnicu

Objavljeno:

Još jedna tragedija u MMA sportu. Brazilski borac Mateus Fernandes preminuo je nekoliko sati nakon nokauta koji je doživeo tokom meča protiv Obeda Pereire u Manausu.

Fernandes je izgledao sjajno u prve dve runde, no u trećoj kao da je izgubio kondiciju. Slabo se kretao, a onda je sevnulo nekoliko udaraca u njegovu glavu, a koban je bio poslednji, posle kog je završio na podu. Arbitar je odmah prekinuo meč i pozvao doktore...

Bilo je šokantno, borili su mu se za život te ga je ubrzo hitna odvezla u bolnicu. Tamo je doživeo čak četiri srčana udara posle čega je preminuo nekoliko minuta iza ponoći.

- U šoku smo. On je već na kraju borbe dobio srčani udar. Bio je naš prvak, uvek nas je predstavljao na ovakvim takmičenjima. Ovo je prevelik gubitak za nas, porodicu i sport uopšte - rekla je Vanderlus Kantuarias, voditeljka projekta u sklopu kog je trenirao Fernandes.

Mislilo se da je borac preminuo od posledica borbe i nokauta, no, nakon obavljene istrage i autopsije, čini se da je borac preminuo od predoziranja.

- Bio je čist na testiranju u petak, ali bivši studenti su nam kasnije rekli da je proveo noć drogirajući se. Nije izgledao kao da je na nečemu, osim što se puno znojio, što je normalno u borbama. Dobro mu je išlo u prve dve runde, ali nakon što je srušen, počeo je da dobija napade koje je uzrokovala droga - rekla je Vanderlus.

Mateus Fernandes
Mateus Fernandes foto: Printscreen/Twitter

Fernandes je trenirao borilačke sportove u sklopu socijalnog projekta Fernando Kampeones, koji je organizovan kako bi kroz borilačke sportove bilo pomognuto ljudima koji su zavisni od droge.

Fernandes se "skinuo" i svi su mislili da je to iza njega, ali na kraju ga je droga koštala života.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.