DRŽI POLA GRADA, PALILI MU STAN, NAPAO GA ALBANAC, A TO NIJE SVE: Otkrivamo ko je evropski prvak kog juri policija!
Ivan Šimundža Relata (levo), Foto: Printscreen/Youtube

NEVEROVATAN LIK

DRŽI POLA GRADA, PALILI MU STAN, NAPAO GA ALBANAC, A TO NIJE SVE: Otkrivamo ko je evropski prvak kog juri policija!

Češće je bio meta, nego što je sam izazivao incidente, bar po onome što se može saznati iz arhive hrvatskih medija

Objavljeno: 15:37h

Hrvatska i Split ovih dana bruje o incidentu koji se dogodio u tom primorskom gradu u sredu uveče oko 22.30.

Tada su nanete teške telesne povrede jednom 32-godišnjaku u kafiću "Dišpet", a za sada policija je operativnim radom utvrdila identitet dvojice napadača (sumnja se da ih je bilo više).

Jedan od njih već je otkriven u medijima, u pitanju je 59-godišnji konobar iz Solina, čije ime nije poznato javnosti. On je nakon kriminalističke obrade (gde mu je oduzeta i odeća u kojoj se zatekao za vreme tuče) uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je 32-godišnjaku naneo teške telesne povrede priveden.

Međutim, pravi veo misterije nadvio se nad pitanjem ko je drugi izgrednik, a do sada se znalo samo da je u pitanju jedan 64-godišnji bivši bokser, i to ni manje ni više nego šampion Evrope u ovom plemenitom borilačkom sportu.

Mi smo malo prokopali i došli do zaključka da je u pitanju najverovatnije Ivan Šimudža Relata, čovek od ranije poznat kako policiji, tako i novinarima koji se bave hronikom u zemlji našeg zapadnog suseda.

A, kako i ne bi bio poznat, kada se još 2009. godine pisalo o jednom vatrenom piru u Splitu, čija je upravo on bio meta. Tada je nepoznati počinilac ili više njih podmetnuo požar u stanu u kom živi Relata, inače, vlasnik splitskih kafića “Džungla” i “Kolombo“. Sve se tada dogodilo oko 23 časa, kada je bivši bokserski as došao kući iz noćnog provoda, zatekavši stan u plamenu.

Nije to jedino njegovo "pojavljivanje" u medijima. Iste te godine, nekoliko meseci kasnije, ponovo je, za razliku od onoga što sada pišu hrvatski mediji, bio meta, a ne napadač. Njega je tad dotični Kristijan Pacolaj napao vidno alkoholisan. Prodao mu je priču o tome da želi da razmeni 50 eura, Ivan je izvadio novac, a onda ga je Pecolaj napao. Udario ga je šakom u glavu i srušio na pod te počeo da ga gazi. Ivanovo zapomaganje čuli su konobar i gazda lokala. Uspeli su da ga uhvate, iako je pokušao da pobegne. Sve vreme je udarao rukama i glavom u poker aparate, a onda to isto, navodno, nastavio da radi i u marici.

To nisu sve stvari po kojima je on poznat, ali u medijima iz našeg susedstva izgleda da se nisu usuđivali da o ovom čoveku previše pišu... Videćemo hoće li se to promeniti ovih dana, ako policijske pretpostavke budu tačne...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.