IGRAČIMA DOZLOGRDILO DA IH VODE SVUDA KAO MEČKU BOŽANU: Odbojkaši dižu najveću revoluciju u sportskom svetu!
Ilustracija, Foto: EPA/Annamaria Loconsole

PRETRPAN KALENDAR

IGRAČIMA DOZLOGRDILO DA IH VODE SVUDA KAO MEČKU BOŽANU: Odbojkaši dižu najveću revoluciju u sportskom svetu!

Zahtev FIVB da odbojkaši moraju da budu prisutni na foto sesiji povodom druge sezone Lige nacija je kap koja je prelila čašu

Objavljeno:

Sportske organizacije čine sve da kalendar takmičenja prepune obavezama za igrače na terenu i van njega.

To je napravilo problem u odbojci. Veliki broj akcija posebno u takmičenjima koja su pod okriljem Međunarodne odbojkaške federacije (FIVB) toliko su opteretila igrače da je došlo do pobune.

Prema pisanju italijanskog lista "Gazeto delo Sport", zahtev FIVB da odbojkaši moraju da budu prisutni na foto sesiji povodom druge sezone Lige nacija je kap koja je prelila čašu. Taj potez je dodatno razbesneo umorne zvezde koje tokom jedne godine u svim takmičenjima odigraju oko 90 utakmica. Zasmetala im je velika opterećenost u reprezentacijama pa su stvorili i ad hoc sindikat.

Ivan Zajcev
Ivan Zajcevfoto: EPA/Alessandro Di Marco

Među potpisnicima inicijative su velika imena odbojke kao što su Bruno Rezende, Ivan Zajcev, Simone Đaneli, Kevin Tili i mnogi drugi. Sastanak je održan u Bolonji, a pobunjenici su za svoje zahteve dobili i podršku od italijanskog saveza i lige.

Bruno Rezende
Bruno Rezende foto: EPA/Waldemar Deska

U ime igrača sastanku je prisustvovao pomenuti kvartet, a u ime FIVB bilo je šest predstavnika koje je predvodio legendarni Brazilac Žiba. Nije poznato koji su zaključci pregovora, ali su predstavnici igrača pozvani na sastanak u sedište FIVB u Lozani čiji bi datum održavanja uskoro trebalo da bude poznat i čiji bi ishod trebalo da bude promena kalendara.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.