DOBILI HRVATE, PA ODVRNUO SIRENU ZA VAZDUŠNU OPASNOST: Sportska priča koja pokazuje kakav su Srbi zaista narod!
Srbija za vreme bombardovanja, Foto: Profimedia

sećanja

DOBILI HRVATE, PA ODVRNUO SIRENU ZA VAZDUŠNU OPASNOST: Sportska priča koja pokazuje kakav su Srbi zaista narod!

Tokom 78 dana agresije život je izgubilo više od 2500 ljudi, među njima i mnogo dece, ali povod za ovaj tekst neće biti tužne već isključivo sportske prirode

Objavljeno: 21:05h

Ovih dana se obeležava 20 godina od NATO bombardovanja na Srbiju.

Tokom 78 dana agresije život je izgubilo više od 2500 ljudi, među njima i mnogo dece, ali povod za ovaj tekst neće biti tužne već isključivo sportske prirode.

Rukometaši SRJ igrali su na svetskom prvenstvu u Egiptu, koje je počelo 1. juna.

Nakon uspešnog prvog kruga, naši su u šesnaestini finala 9. juna naleteli na buduću velesilu Hrvatsku i ubedljivo je porazili sa čak 30:23. Ostaje anegdota da je neki navijač od radosti nehotično upalio sirenu za vazdušnu uzbunu u jednom beogradskom naselju i tako pošteno prepao lokalno stanovništvo, koje je taman počelo da se navikava na život bez „šizele".

„Plavi" selektora Zorana „Tute" Živkovića su u četvrtfinalu 11. juna porazili Nemačku 22-21, zatim izgubili od Švedske u napetom polufinalnom meču, ali su se kući vratili sa bronzanom medaljom nakon što je u „malom finalu" savladana tada veoma jaka Španija.

Osvojena medalja predstavlja veliki uspeh kada se zna da zbog razloga koji nemaju veze sa sportom, jugoslovenska ekipa nije bila u mogućnosti da u pripremnom periodu odigra već ranije dogovorene trening susrete.

Slavlje rukometaša na SP 1999. godine
Slavlje rukometaša na SP 1999. godine foto: Profimedia

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.